avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie de steroizi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie de steroizi

Buna seara,intrebarea mea este urmatoarea : daca as fi prins cu o fiola sa zicem de testosteron sau in general steroizi asupra mea,pentru consum propriu ce as putea pati?este contraventie sau infractiune?cum se pedepseste?
Prietenas, te lamuresc eu. De 2 ani de zile, steroizii in Romania sunt pe lista principala de droguri! Te alegi cu dosar penal pentru posesie de stupefiante. Daca chiar vrei sa iei steroizi, baga bine la cap ca 90% din ce se gaseste pe piata din Romania sunt contafacuti. Steorizii originali sunt foarte scumpi si nu cred ca poti ajunge tu la ei. Mai bine mananca sanatos,dormi si ia suplimente permise de lege. De cesa iti distrugi sanatatea cu ei?
Conform Legii nr.104/2008, raspunsul la intrebarea dvs. este: contraventie.

Art. 13. — (1) Fabricarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, vanzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia substantelor dopante cu grad mare de risc, cu exceptia steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului si a derivatilor sai, a eritropoietinei, a hormonilor de crestere si a substantelor chimice care sporesc producerea naturala si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, fara drept, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 7.500 lei la 15.000 lei.
(2) Oferirea, vanzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea de steroizi anabolici sintetici, de testosteron si de derivati ai sai, de eritropoietina, de hormoni de crestere si de substante chimice care sporesc producerea naturala si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, fara drept, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 40.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare steroizi teapa Peterea27474 Peterea27474 Buna ziua. Eu sunt culturist si folosesc in mod frecbent steroizi anabolizanti. Le comand de pe internet si mereu am primit ce trebuia. Ieri am.comandat de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie distributie azotat de amoniu- ingrasamant chimic Maria Ioana 1 Maria Ioana 1 Buna ziua, As dori sa stiu daca este necesara o autorizatie ( sau mai multe ) pentru a distribui azotatul de amoniu , in sensul ca achizitionez ... (vezi toată discuția)
Cum e cu pescuitul in perioada de prohibitie? klaus86 klaus86 Constituie infractiune: pescuitul electric, cu materii explozive ori cu substante narcotice; pescuitul reproducatorilor in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)