avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie distributie azotat de amoniu- ingrasamant ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie distributie azotat de amoniu- ingrasamant chimic

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este necesara o autorizatie ( sau mai multe ) pentru a distribui azotatul de amoniu , in sensul ca achizitionez ingrasamantul chimic de la distribuitor si il livrez catre clientul final ( fara a l mai depozita intre distribuitor si clientul final )
De asemeni as dori sa stiu daca incadrarea , cod Caen , este corecta 4675

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:18, 4 Mai 2019
Cand ati inregistrat/ veti inregistra firma la Registrul comertului ati completat/ veti completa declaratii pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, mediu, sanatate, sanitar-veterinare (ati bifat/ veti bifa) niste casute pe declaratii. In final, la obtinerea certificatului de inregistrare firma ati primit/ veti primi (la solicitare) certificate constatatoare pentru fiecare domeniu in parte.
Codul CAEN se confirma la Registrul comertului.
Activitatea dvs. va fi in vizorul institutiilor abilitate ale statului - ITM, DJSP, DJSV, Agentia teritoriala de mediu, IJSU-psi, politie.
Chiar daca nu depozitati azotat de amoniu, doar il distribuiti direct din mijlocul de transport la beneficiari trebuie sa detineti autorizatie de la ITM (inclusiv sa comunicati toti beneficiarii) si de la ISU-psi pentru mijlocul de transport si distributie produse periculoase.
Mare atentie ! S-au intamplat evenimente soldate cu victime si pagube materiale consistente - vezi cazul Mihailesti.
Daca veti distribui produsul la un anume loc stabilit aveti nevoie de autorizatie de la primarie.
Aret 24 alin. (2) din LEGE nr. 360 din 2 septembrie 2003 (*republicată*)
privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase

(2) Producătorii, distribuitorii, utilizatorii, importatorii şi exportatorii sunt obligaţi să furnizeze inspectoratului teritorial de muncă pe raza căruia îşi desfăşoară activitatea, înainte de începerea acesteia, lista cu substanţele şi preparatele chimice periculoase pe care le vor deţine, cu precizarea categoriei din care fac parte, care pot pune în pericol sănătatea angajaţilor în mediul de muncă.

ART. 12 alin (1^1) din HG nr. 1.218 din 6 septembrie 2006 (*actualizata*)
privind stabilirea cerintelor minime de securitate si sanatate in munca pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici

(1^1) Angajatorul trebuie sa mentina un inventar/registru al agentilor chimici periculosi manipulati in unitate, care sa contina referinte la fisele cu date de securitate aferente substantelor si amestecurilor periculoase respective.

In concluzie aveti obligatia sa furnizati inspectoratului teritorial de munca pe teritoriul caruia are firma sediul social, lista cu toate substantele si preparatele chimice periculoase pe care le comercializati. Comunicarea se face in conformitate cu modelul de tipizat prezentat pe siteul ITM-ului. De ex la ITM Calarasi [ link extern ]
Comunicarea tine loc de autorizatie de detinere pentru substantele chimice periculoase.
ATENTIE! Nerespectarea prevederilor Leg 360/2003 poate fi sanctionata cu cea mai mare amenda (din cate stiu eu) existenta in legislatia SSM de la 20.000 lei la 60.000 lei.
De asemenea aveti obligatia sa intocmiti un inventar/registru al agentilor chimici periculosi manipulati in unitate,
In cazul transportului nu tr uitatat ca se vor respecta conditiile ADR privind transportul substantelor periculoase.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2019
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare cf anexa 5 din hg 1425 Alinpopa Alinpopa Buna ziua, Activitatea de transport rutier substante periculoase ADR, trebuie sa fie autorizata de ITM, ca fiind o activitate cuprinsa in anexa 5 din HG ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea despre detinerea acid azotic? ipop72 ipop72 daca se poate sa-mi oferiti niste linkuri cu ceea ce prevede legea despre detinerea de acizi azotic,clorhidric...VA MULTUMESC MULT! (vezi toată discuția)
Fabricare detergenti utilizand metanol costy0866 costy0866 Buna ziua . Lucrez la o societate care are in plan sa contruiasca o sectie de producere detergenti . Materia prima principala este alcoolul metilic (metanol) , ... (vezi toată discuția)