avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, certificat de nastere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, certificat de nastere minor

Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a venit accidental ....dar a luat numele sotului in 2011 l-am dus in romania am incercat pe toate caile eliberarea certificatului de nastere romanesc dar in tot momentul mi-a fost ceruta hotararea de divort.am divortat la notar de comun acord .problema este ca nu am stiut ca in divort trebiua inclus si baietelul si negat de catre fostul sot .ce pot sa fac acum dupa toate acestea copilul are deja 7 ani si nu este primit la scoala nu are medic si nici nu il pot lua cu mine in spania .va rog din suflet ajutatima!!!!
In opinia mea, o solutie ar fi sa va recasatoriti cu fostul sot, daca acesta lucru este posibil (daca in prezent nu sunteti casatoriti cu altcineva), apoi sa divortati din nou, chiar si la notar, dar de data aceasta sa declarati la notar ca aveti copil impreuna.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2017
Rodica Simu, Avocat
avem impreuna o fata pe ea am incluso in divort dar baiatul nu deoarece la tata are liniuta ,dar ii poarta numele
Am inteles acum care este situatia.
Trebuie sa solicitati Ambasadei Romane din Spania inscrierea certificatului de nastere spaniol si obtinerea unui certificat de nastere romanesc.

Informațiile de mai jos le-am preluat de pe pagina oficiala [ link extern ]
si am subliniat explicatiile pentru situația dvs.

Documente necesare pentru ÎNSCRIEREA CERTIFICATULUI DE NAŞTERE SPANIOL şi obţinerea unui CERTIFICAT DE NAŞTERE ROMÂNESC:
1. Certificatul de naştere spaniol eliberat de Registrul Civil (certificado plurilingüe). Acest tip de certificat nu trebuie să poarte Apostila de la Haga și nici nu trebuie tradus în limba română.
2. Certificatele de naştere ale părinţilor în original (doar certificatul dvs. de nastere)
3. Certificatul de căsătorie românesc în original (pentru părinții căsătoriți) (NU este cazul dvs.)
4. Sentinţa de divorţ, definitivă şi irevocabilă (depuneți Certificatul de divort de la notarul din Bucuresti)

5. Cărţile de identitate/ Paşapoartele părinţilor, valabile (doar cartea dvs. de identitate/pasaportul dvs.)

Alte informații, vedeți care va sunt necesare dvs.:

"
NOTĂ:
• Documentele sus menţionate vor fi prezentate atât în original cât şi în fotocopie.
• Documentele pot fi depuse de un singur părinte; în cazul în care unul dintre părinți nu este cetățean român, solicitarea va fi prezentată de părintele cetățean român
• În cazul în care în loc de certificado plurilingüe prezentați certificación literal de nacimiento, acesta va trebui apostilat la Tribunalul Superior de Justiție și tradus în limba română. Traducerea se poate efectua la consulat.
• În cazul în care unul dintre părinți nu este cetățean român, va trebui să prezinte certificatul de naștere original, eliberat de autoritățile statului de origine; certificatul de naștere al părintelui cetățean străin va trebui tradus în limba română; dacă este în limba spaniolă traducerea poate fi efectuată la consulat
• În cazul în care părinţii sunt căsătoriţi în Spania şi nu au certificat românesc de căsătorie, ei vor trebui, în prealabil sau concomitent, să transcrie acest certificat în registrele de acte de stare civilă româneşti la oficiul consular 
• În situația în care hotărârea de divorț a fost pronunțată în străinătate, va trebui să prezentați și hotărârea judecătorească de recunoaștere a acesteia în România
NOU!
Înscrierea certificatelor de naștere spaniole la Consulat, în termen de 6 luni de la înregistrarea nașterii la autoritățile spaniole este GRATUITĂ
Pentru a economisi timp și bani, vă sugerăm să solicitați la Registrul Civil care a eliberat Libro de familia CERTIFICADO PLURILINGÜE de nacimiento. Acest tip de certificat NU trebuie apostilat și nici tradus și, din punct de vedere al legii române, NU EXPIRĂ."
Nu are ce cauta la ambasada ca e in Romania, iar problema tocmai asta e ca nu vor de la starea civila sa ii treaca in certificat pe fostul sot pt ca din certificatul de divort nu rezulta ca au un copil nascut din casatorie.
Am inteles din mesajul initial ca doamna locuieste in Spania ("...nu il pot lua cu mine in Spania..."). Din acest motiv am considerat ca la Ambasada Romaniei din Spania trebuie sa depuna actele.

Alte discuții în legătură

Casatorie în spania 631936597 631936597 Buna seara sunt divorţata de 8 ani si má aflu în situaţie de a má recástori în spania Am furnizat oficiului civil în spania o serie de documente prin ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)