Am un credit ipotecar plateam ratele la zi la um monent dat am avut un eveniment dragic miau murit parint,nam putut plati la zi rata nam incetat sa platesc plateam cum puteam intre timp sau adunat o restanta de 5000 de euro din care trei sferturi is comisioane am cerut sa platesc resalonat dar nau acceptat am inceput sa platesc ratele in continuare la zi dupa graficu de rambusare dupa un timp cand ma duc sa platesc rata doamna im spune ca nu mai figuresc la ei am fost trimis la firma de recuperari ce puteti sa ma sfatuiti sa fac sau daca ma puteti sa ma ajutati va platesc
In acest caz , dvs trebuia sa primiti o notificare scrisa cu privire la faptul ca banca a vandut/cedat creanta catre un tert ( firma de recuperare ) iar dvs trebuie sa solicitati dovada calităţii de creditoar a firmei de recupere faţă de dvs . In astfel de cazuri , trebuie sa existe o comunicare scrisă a cesiunii, pe suport hârtie sau în format electronic, în care se arată identitatea cesionarului, se identifică în mod rezonabil creanţa cedată şi se solicită debitorului să plătească cesionarului ( adica banca va comunica cui a vandut creanta si cui urmeaza sa platiti dvs datoria ) .
Dupa ce au fost lamurite aceste aspecte , incercati sa dialogati cu noii proprietari ai creantei dvs si vedeti la ce consens o sa ajungenti ei .