avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT IPOTECAR-VA ROG UN SFAT, URGENT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT IPOTECAR-VA ROG UN SFAT, URGENT

Sunt in cam in aceeasi situatie cu cea a utilizatorului Asul28, am un credit bacar care a fost vandut catre o firma de recuperari.
Am luat legatura cu cei de la firma de recuperari si am incercat sa ma inteleg cu ei dar nu se poate. L-am propus sa platesc ca la banca dar ei mi-au spus ca ei nu sunt baca si mi-au dat de inteles ca nu am incotro si ca trebuie sa le accept conditiile.
Conditiile lor sunt:
1. sa fac o cerere prin care cer restructurarea creditulu;
2. dupa analizarea cererii vor sa inchei un contract cu ei;
3. vor ca timp de 11 luni sa platesc rata ca la banca+30 E;
4. dupa a 12 luna vor intreaga suma a creditului;
5. daca nu dau intreaga suma imi ia casa;

Este legal ce imi cer ei,avand in vedere ca eu am un contract cu banca pe 30 de ani ?

Ce ma sfatuiti ???
Sa fac ce zic ei?? Dar eu nu voi avea intraga suma peste 12 luni, sunt convinsa??

dar ce s-a intamplat, nu ati mai platit ratele?
cred ca va pacalesc cei de la firma de recuperari, nu e normal si nu e corect cum a procedat banca.
cred ca tot prin instanta rezolvati.
Din cauza problemelor financiare nu am mai avut posibilitatea sa achit ratele(nu ma retrag de la plata lor).
Banca nu m-a anuntat ca am fost vandut unei firme de recuperari, m-am trezit cu notificare de la acea firma.Am luat legatura cu cei de la acea firma dar nu dau prea multe relatii prin telefon pana nu fac acea cerere de restructurare credit.

Ma intereseaza daca e bine sa depun acea cerere sau nu?

Daca depun acea cerere inseamna ca accept conditiile lor ( le-am expus in mesajul de mai sus), implicit ca dupa 12 luni sa achit tot creditul ceea ce imi va fi imposibil
#-o
cred ca mai intai ar trebui sa luati legatura cu banca ... sunteti sigura ca dosarul a fost cesionat???

cunosc situatie similara cu a dvs, in care masurile pe care le prevedea firma de recuperari mai sus erau doar tertipuri sa incaseze ei comisioane mai mari#-o
Am sa iau legatura si cu banca sa va ce au dansii de spus.X-(
Faceti cerere scrisa la banca de la care ati contractat creditul, solicitandu-le sa va comunice situatia creditului dvs., suma ramasa de rambursat, zilele de intarziere, restantele acumulate etc. Instiintati-i ca veti sesiza OPC-ul daca nu trateaza cu maxima atentie si celeritate solicitarea dvs.
Verificati ce chitante de plata a ratelor detineti, solicitati si extrase de cont ( astea trebuie sa le primiti pe loc, fara cerere) atat pentru contul dvs. curent in moneda creditului de la acea banca, precum si pentru contul dvs. de credit, contul de dobanzi si contul de comisioane, pe perioada de la acordarea creditului si pana azi.
Nu faceti niciun fel de cerere pana nu obtineti raspunsul bancii creditoare.
Precizati ce acte ati primit anexat notificarii primite de la firma de recuperari, precum si continutul notificarii respective.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Diana Persa, Avocat

Alte discuții în legătură

Intarziere plata rate lunare peste 200 zile-consecinte GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, Am contractat un credit in baza adeverintei de salariu ,in 2007 de la o banca .Dupa ce am platit ratele lunare conform graficului timp de 2 ani,m-am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala si ce am de facut? ASUL28 ASUL28 Buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un raspuns legal in urmatoarea situatie: o cunostiinta a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani de ... (vezi toată discuția)