Buna ziua, rog sa ma ajute cineva daca se poate.
Am un credit de la Raiffaissen din 2007 pe care l-am platit fara probleme pana in 2011 cand am fost chemat sa inchei un act aditional la care banca a declarat ca renunta la comisionul de administrare pe care l-a trecut 0 in desfasurator insa mi-a marit dobanda anuala ,practic mi-a dublat-o chiar un pic mai mult si DAE a ramas la fel asa incat suma totala de plata in urma restructurarii e mai mare decat cea din contractul initial cu 1200 lei, iar comisionul de administrare in valoare de 13 000 lei nu se constata ca fiind scazut din creditul initial. Se vede fara sa fii expert bancar ca suma dupa restructurare este mai mare iar comisionul "tot acolo" a ramas.
Se poate ca prin actul aditional sa-mi fie dublata dobanda anuala?
Mentionez faptul ca dupa cele intamplate am dat banca in judecata si am reusit sa anulez cele doua comisioane de administrare si procesare insa nu am reusit sa anulez dobanda datorita faptului ca s-a inteles gresit motivele actiunii iar prin precizarile facute ulterior motivele referitor la dobanda si la anulare act aditional au fost considerate tardive. Asadar a doua intrebare ar fi , mai pot cere constatarea unor clauze abuzive si chiar nulitatea actului aditional pentru viciu de dol daca sunt in executare, de aproximativ 2 ani? Va multumesc tare mult.
Scuze, vreau sa mai pun o intrebare . Daca creditul declarat scadent anticipat in urma unor incercari si solicitare ale mele sa deschid alt cont pe numele sotului pentru a-mi putea plati ratele di cauza ca toate conturile imi erau blocate pentru o alta executare de catre ANAF iar eu practic nu am avut cum sa-mi platesc ratele sub nici o farma iar banca nu mi-a acceptat acest lucru , ca in cazul BRD in care am fost in aceeasi situatie si mi-a acceptat iar problema s-a rezolvat ,insa nu si cu Raiffaissen. Eu am cum dovedi prin contul care l-am deschis iar dupa cateva zile m-au chemat si mi-au dat banii inapoi.As putea dovedi reaua credinta dar as avea castig de cauza sa demonstrez ca nu mi se poate opune culpa? Va multumesc de mii de ori.