avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare judecatoreasca nerespectata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare judecatoreasca nerespectata

Buna ziua

Bunicul meu a avut un teren de 600 mp intravilan. Vecinul de langa teren si-a marit curtea incluzand si terenul bunicului. Apoi, bunicul a aflat ca de fapt vecinul a intrat in posesia terenului de 600 mp cu ajutorul primariei. Avand act pe acest teren, bunicul l-a actionat in judecata pe vecin, primaria fiind parte in proces. Durata proceselor s-a intins pe mai multi ani. Bunicul, bunica si unicul frate al tatalui meu, i-au dat procura tatalui meu sa reprezinte pe toti in procese. Bunicul a decedat in timpul procesului. S-a facut succesiune dupa bunicul meu, tatal meu ramand unic mostenitor; dar terenul de 600 mp nu a fost inclus in succesiune. Judecatoria in anul 2009 a decis ca bunicul meu, decedat fiind, dar inclusi in cauza mostenitorii, sa primeasca alt teren intravilan in interiorul comunei pe un alt amplasament. Tatal meu a decedat anul trecut si noi am facut succesiunea dupa el. Am ramas singur mostenitor, unicul meu frate si mama,renuntand in favoarea mea. Eu m-am ocupat de succesiune si de la primaria in cauza am cerut acte si pe terenul pe care primaria trebuia sa i-l acorde tatalui meu ( in urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila data in anul 2011); nu am primit pana acum nici un act pe terenul acela, desi am un act conform caruia scrie clar ca primaria i-a alocat si rezervat tatalui meu un teren de 600 mp in comuna. Am tot insistat la primarie si m-au tot amanat cu tot felul de scuze. Cum pot intra in posesia terenului? Terenul il pot primii eu avand in vedere ca am ramas singur mostenitor? Cand am facut succesiunea dupa tata, notarul a spus ca ramanand unic mostenitor, Consiliul Primariei trebuie sa imi elibereze Act de proprietate pt acest teren pe numele meu? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:27, 25 Ianuarie 2017
Trebuie vazuta hotararea, stabilit daca se poate executa. Mergeti la un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. Valushca Valushca Bunicul meu a decedat in anul 1995,sotia lui a decedat in anul 1980In urma lor au ramas 3 copii,doi baieti si o fata. Atunci cind s a casatorit primul copil ... (vezi toată discuția)
Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)