avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces Verbal A.G.Infiintare Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces Verbal A.G.Infiintare Asociatie proprietari

Buna seara.

Daca la Adunarea Genarala de infiintare a unei asociatii de proprietari,mentionam in Procesul Verbal de infiintare,ca la votul pt.activitatea de cenzorat,propunem sa fie ales un Cenzor dintre proprietari,se poate ca :
dupa infiintare,la o alta adunare gen.sa alegem o Comisie de Cenzori,sau sa mandatam Comitetul sa aleaga un Cenzor din afara asociatiei,dupa nevoi?

Mentionez ca in Statutul Asociatiei Propr. sunt mentionate toate optiunile, conform legii.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2017
danadom38, utilizator
Cel mai recent răspuns: danadom38 , utilizator 18:20, 4 Martie 2017
In PV al adunarii, daca alegeti cenzor, atunci trebuie musai sa alegeti comisie de cenzori formata din minim 3 persoane.
Prevederea cu comisie formata din 3 cenzori trebuie s-o mentionati si in statut. Nu poate fi numai unul pentru ca va respinge dosarul la judecatorie.

Ulterior infiintarii, puteti, anual sau de cate ori aveti AG de alegeri, sa schimbati cenzorii in aceasta comisie care trebuie sa-si pastreze acel minim de 3 persoane sau sa renuntati la comisie si sa apelati la un cenzor extern angajat in baza unui contract civil. In acest caz poate fi numai unul pentru ca acesta trebuie sa aiba studii de specialitate.

Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
elga50, moderator
La art.21,alin (1), L230/2007 ,spune ca putem alege un cenzor sau o comisie de cenzori. De ce ar respinge dosarul la judecatorie? Intrebarea mea era daca in PV AG de constituire, la activitatea de Cenzorat, trecem cele 3 posibilitati(Un Cenzor dintre membrii,unul din afara sau un Comitet din 3 pers)si apoi votam pe o persona din bloc care e de acord. In ideea ca, daca la stabilirea activitatii de cenzorat, trecem in PV AG constituire ,numai o posibilitate,apoi trebuie sa solicitam aprobare modificari la judecatorie ...?! Sau nu are importanta si putem modifica pe parcurs,conform prevederilor din Statut.
danadom38, utilizator
Nu stiu de ce vi l-ar putea respinge, ar eu stiu ca am patit-o. Si a trebuit sa refacem statutul, prevazand 3 membri ai comisiei de cenzori.
Dv. faceti cum doriti, poate aveti noroc si merge "fir intins".
In Statut am prevazut toate posibilitatile pt alegerea Cenzorului.Eu vorbeam de PV AG constituire,la stabilirea Activitatii de Cenzorat,daca trebuie musai trecute cele 3 optiuni..in cazul in care alegem pe un membru al asociatiei ca cenzor.
danadom38, utilizator
In PV scrieti ce-ati facut, adica una din cele 3 optiuni.

Alte discuții în legătură

Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Ce fel de obligatii CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la ce se refera articolul de mai jos, care \\"obligatii\\" la inceput de an(2014)? \\"Asociatiile de ... (vezi toată discuția)