avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarati ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarati ANAF

Buna seara. Ce declaratii trebuie sa depun pe 2017 la ANAF pentru intreprindere individuala si pana cand.multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 26 Ianuarie 2017
Pana pe 31 ianuarie d600 pentru contributia la pensie. Cititi din codul fiscal art. 148 - Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de persoanele fizice care realizează venituri din activități independente și care determină venitul net anual în sistem real și/sau pe baza normelor anuale de venit

(1) Pentru persoanele fizice care realizează venituri din activități independente și care determină venitul net anual în sistem real, baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, în cazul plăților anticipate cu titlu de contribuții de asigurări sociale, o reprezintă echivalentul a 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, prevăzut la art. 139 alin. (3), în vigoare în anul pentru care se stabilesc plățile anticipate.
.......

(4) Persoanele fizice prevăzute la alin. (1) se încadrează în categoria asiguraților obligatoriu în sistemul public de pensii dacă îndeplinesc următoarele condiții, după caz:

a) venitul realizat în anul precedent, rămas după scăderea din venitul brut a cheltuielilor efectuate în scopul desfășurării activității independente, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuția de asigurări sociale, raportat la numărul lunilor de activitate din cursul anului, depășește 35% din câștigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfășoară activități impuse în sistem real;

b) venitul lunar estimat a se realiza potrivit art. 120 alin. (1) depășește 35% din câștigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfășoară activități impuse în sistem real și își încep activitatea în cursul anului fiscal sau în cazul celor care trec de la determinarea venitului net anual pe baza normelor anuale de venit la impozitarea în sistem real;

Mai depuneti d200 pana pe 25 mai 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc la pensie daca am ii MarceP MarceP Am o nelamurire.am edschis anul trecut un II si inca nu am platit la pensie.pentry sanatate platesc .este obligatoriu sa platesti si pentru pensie?cum se face ... (vezi toată discuția)
Cas absurd !!! Andreea21P Andreea21P Am avut in anul 2017 venituri din activitati independente (din strainatate) pe care le-am declarat prin intermediul D.Unice.Veniturile au fost in suma de ... (vezi toată discuția)
Declaratii anaf pentru pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Saptamana aceasta am infiintat un PFA si am trecut si pe la ANAF pentru a depune declaratiile necesare. Acolo mi s-a spus ca daca doar ce am ... (vezi toată discuția)