avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda geamuri față cu folii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda geamuri față cu folii

Buna tuturor,

Am mare nevoie de parerea unui expert in legatura cu o speta. Cazul este in felul urmator :
Ieri in jurul orei 17 am fost oprit din mers in trafic de catre o masina de politie datorita faptului ca ei sustineau ca geamurile din partea din față a mașinii au o culoare mult prea închisa și vizibilitatea mea nu este conform legii. Le-am explicat si dansilor si mentionez si aici faptul ca masina a fost achizitionata avand aceste folii si a trecut printr-o verificare RAR unde s-au uitat la aceste folii si am primit verificarea fara nici o problema. Chiar am intrebat daca voi avea probleme cu ele si mi-au spus ca nu sa stau linistit. De asemenea, circul cu masina din februarie anul trecut si nu am avut nici un fel de probleme. Domnii politisti nu au vrut nicicum sa intelega argumentele mele si mi-au aplicat o amenda de 9 puncte ( 1125 lei ) si mi-au confiscat si talonul. Ei mi-au zis ca nu ii intreseaza ca cei de la RAR mi-au stampilat certificatul de identificare al masinii si ca sa dau RAR-ul in judecata sa imi plateasca amenda. Am semnat procesul verbal cu mentiunea ca nu sunt de acord cu contraventia primita deoarece masina a fost omologata RAR. As avea pentru un bunevoitor de pe site urmatoarele intrebari :
1. Am vreo sansa de castig daca contest aceasta amenda? De asemenea, daca fac contestatie am citit ca trebuie depusa o plangere unde sa spui cu articole din legislatie de ce consideri ca ai dreptate , ma poate ajuta cineva cu o informatie in acest sens ?
2. Am fost sfatuit de cineva sa platesc amenda in 48 de ore deoarece se injumatateste si dupa sa o contest. Problema este ca am inteles ca ulterior banii ii recuperez din reduceri la impozit ( in prezent nu detin nimic inscris pe mine ca persoana deci as ramane cu banii dati o buna bucata de timp ) .Ce ma sfatuiti sa fac ?
3. Am motive sa dau in judecata RAR ( asa cum m-a sfatuit agentul ) ?
4. Am citit pe un alt forum ca daca platesc in 48 de ore platesc jumatate din minimul amenzii si nu jumatate din amenda efectiva, cum pot verifica suma minima?
5. Am inteles de la politist ca pentru recuperarea talonului voi avea nevoie de o hartie de la RAR. Aceasta hartie este o noua omologare sau pur si simplu este o adeverenita pe care ei o elibereaza sa spuna ca m-am comformat celor scrise in procesul verbal?
Va multumesc pentru atentie si va scriu in speranta unui raspuns pozitiv deoarece amenda este foarte mare si nu imi e tocmai la indemana sa o achit :( .
Cel mai recent răspuns: RazvanG91 , utilizator 14:49, 31 Iulie 2018
1-Este o diferenta apreciabila intre respectarea dispozitiilor in vigoare si realitatea de zi cu zi
Am vreo sansa de castig daca contest aceasta amenda?

Teoretic puteti avea sanse.
Nu putem sa garantam 100% reusita,necunoscand nici apararea dv si nefiind cei in drept sa solutioneze
Practic, solutia este conditionata de motivarea in fapt si in drept
Sunt mult prea insuficiente informatiile prezentate,pentru a vi se putea prezenta model plangere
Gasiti pe site model plangere contraventionala ,pe care puteti sa il personalizati cu datele din PV contraventie
Daca intentionati sa contestati PV,avand in vedere ca este evident ca nu stapaniti procedura,contactati persoana specializata care dupa analizarea responsabila a contoinutului PV contraventie se poate pronunta asupra strategiei de aparare a intereselor dv
2-Achitati in termen de 48 h jumatate din cuantumul amenzii.
In acest mod aveti garantia indiferent de solutia finala ca nu veti fi obligat sa achitati suma integrala
3-Nu va hazardati sa actionati in instanta reprezentantii statului
A da in judecata RAR,inseamna sa va asumati responsabilitatea deschiderii unei actiuni in instanta,care implica stres,efort pentru prezenta la termenele de judecata ,care se poate intinde pe parcursul mai multor ani-fara garantia unei solutii favorabile si in caz de solutie nefavorabila cu garantia obligarii la cheltuieli de judecata
4-Urmeaza sa achitati jumatate din suma consemnata in PV
5-Pentru a va putea recupra talonul ,va trebui sa faceti programare la RAR,sa solicitati Raport de verificare tehnica care sa concluzioneze asupra existentei foliilor pe geamurile din fata vehicul
Concret ,dupa ce indepartati foliile de pe geamurile din fata,RAR,va elibera documentul necesar pentru recuperare talon
Multumesc pentru raspunsul oferit. Am incercat sa prezint situatia cat mai pe scurt. Va dati seama ca nu asteptam un raspuns 100% pentru ca stiu ca asa ceva e imposibil si tine de multe aspecte pe care nu le putem controla. Ideea e ca mi s-a parut absurd ca o masina care are verificarea la RAR cu foliile puse poate fi declarata neconforma de agentul de politie care pana la urma vizibilitatea o verifica ochiometric si nu cu un aparat specializat. Singura lui dovada este o poza facuta cu telefonul la ora 17 45 cand deja afara era destul de intuneric. Am impresia ca ei credeau cu convingere ca am pus foliile dupa ce am primit verificarea RAR. O sa tin cont de sfaturile dumneavoastra.
Aveti de la RAR o hartie in care sa scrie negru pe alb ca foliile montate pe fata sunt omologate?
Din pacate nu..dar masina cand a fost adusa in tara avea foliile ( a fost adusa din Franta unde sunt legale) .Masina a trecut prin verifcare fara probleme..i s-au facut si poze..doar ca prin minune pozele existente in sistem sunt doar din fata din spate nu si din lateral...vorbind cu mai multe persoane m-am gandit la o alta aparare..agentul constator a stabilit vizibilitatea ochiometric fara a fi cu o persoana de la RAR care sa constate sau fara sa faca o expertiza tehnica..o sa merg pe ideea ca foliile aveau vizibilitatea legala deoarece agentul nu are nici un document prin care a constat acest aspect
Din pacate, va spun din experienta proprie ca in fata instantei trebuie sa dovediti dvs. ca sunteti nevinovat. Cam asa functioneaza la noi aceasta institutie...

Alte discuții în legătură

Amenda pentru folie ContSters180923 ContSters180923 Am o intrebare : mi sa luat certificatl de imatriculare pentru folie pe geamurile de pe fata. i-am aratat politistului ca sunt omologate prin bulina de la rar ... (vezi toată discuția)
Folii auto livium2015 livium2015 recent am fost amendat si mi s-a retinut talonul pentru ca am folii pe geamurile laterale din fata omologate sa si celelalte din spate, dar politistului i s-au ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere certificat la autovehicul inmatriculat in grecia, pentru folii pe geamuri laterale fata Phlom Phlom Buna seara! In urma cu putin timp am venit in vizita in Romania la neamuri, cu masina personala, inmatriculata in Grecia. Astazi am fost oprit in trafic de ... (vezi toată discuția)