avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda geamuri față cu folii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda geamuri față cu folii

Buna tuturor,

Am mare nevoie de parerea unui expert in legatura cu o speta. Cazul este in felul urmator :
Ieri in jurul orei 17 am fost oprit din mers in trafic de catre o masina de politie datorita faptului ca ei sustineau ca geamurile din partea din față a mașinii au o culoare mult prea închisa și vizibilitatea mea nu este conform legii. Le-am explicat si dansilor si mentionez si aici faptul ca masina a fost achizitionata avand aceste folii si a trecut printr-o verificare RAR unde s-au uitat la aceste folii si am primit verificarea fara nici o problema. Chiar am intrebat daca voi avea probleme cu ele si mi-au spus ca nu sa stau linistit. De asemenea, circul cu masina din februarie anul trecut si nu am avut nici un fel de probleme. Domnii politisti nu au vrut nicicum sa intelega argumentele mele si mi-au aplicat o amenda de 9 puncte ( 1125 lei ) si mi-au confiscat si talonul. Ei mi-au zis ca nu ii intreseaza ca cei de la RAR mi-au stampilat certificatul de identificare al masinii si ca sa dau RAR-ul in judecata sa imi plateasca amenda. Am semnat procesul verbal cu mentiunea ca nu sunt de acord cu contraventia primita deoarece masina a fost omologata RAR. As avea pentru un bunevoitor de pe site urmatoarele intrebari :
1. Am vreo sansa de castig daca contest aceasta amenda? De asemenea, daca fac contestatie am citit ca trebuie depusa o plangere unde sa spui cu articole din legislatie de ce consideri ca ai dreptate , ma poate ajuta cineva cu o informatie in acest sens ?
2. Am fost sfatuit de cineva sa platesc amenda in 48 de ore deoarece se injumatateste si dupa sa o contest. Problema este ca am inteles ca ulterior banii ii recuperez din reduceri la impozit ( in prezent nu detin nimic inscris pe mine ca persoana deci as ramane cu banii dati o buna bucata de timp ) .Ce ma sfatuiti sa fac ?
3. Am motive sa dau in judecata RAR ( asa cum m-a sfatuit agentul ) ?
4. Am citit pe un alt forum ca daca platesc in 48 de ore platesc jumatate din minimul amenzii si nu jumatate din amenda efectiva, cum pot verifica suma minima?
5. Am inteles de la politist ca pentru recuperarea talonului voi avea nevoie de o hartie de la RAR. Aceasta hartie este o noua omologare sau pur si simplu este o adeverenita pe care ei o elibereaza sa spuna ca m-am comformat celor scrise in procesul verbal?
Va multumesc pentru atentie si va scriu in speranta unui raspuns pozitiv deoarece amenda este foarte mare si nu imi e tocmai la indemana sa o achit :( .
Cel mai recent răspuns: RazvanG91 , utilizator 14:49, 31 Iulie 2018
Stiu ca am sanse mici sa castig acest litigiu dar macar voi incerca sa depun o contestatie pentru ca nu am nimic de pierdut
Sal razvan ai resusit ceva pana la urma? Am si eu aceasi problema ca si tine din păcate. Azi m au oprit domni politai(mie si rusine ca stau in tara asta cu asa legi de cacat si politiai vai si amar dau amenzi de zici ca bani cresc pe garduri), si sau luat de foli ca nu am omolgare asta dupa ce am făcut RAR ul si am înmatriculato. Masina a fost adusa din Germania cu folie fata spate si nime nu sa luat de ele pana azi. Am luat amenda si suspendarea certificatului nu este posibil asa ceva cum adica in alta tara foliile sunt in regula si vi în România si totul da cu virgula nu mai stie guvernu cum sa suga bani? Sau ce se intampla in tara asta de cacat?
Inca ceva am platit tot azi amenda dar nu a zis nime ca se înjumătățește din total., as putea sa mai recuperez niște bani daca am platit inainte de cele 48 de ore?
Salut,
Imi cer scuze nu prea intru aici pe site si nu stiam ca am intrebare. Am avut proces dar din pacate am pierdut. Judecatoarea a motivat ca aveam nevoie de o omologare separata pe geamuri chiar daca am facut RAR cand am inmatriculat. Din ce am observat eu in timpul procesului e destul de subiectiva treaba si daca reusesti sa o convingi pe judecatoare ai avea ceva sanse sa scapi. Plata amenzii nu e o problema, daca dai in judecata si castigi ti se va returna amenda platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru folie ContSters180923 ContSters180923 Am o intrebare : mi sa luat certificatl de imatriculare pentru folie pe geamurile de pe fata. i-am aratat politistului ca sunt omologate prin bulina de la rar ... (vezi toată discuția)
Folii auto livium2015 livium2015 recent am fost amendat si mi s-a retinut talonul pentru ca am folii pe geamurile laterale din fata omologate sa si celelalte din spate, dar politistului i s-au ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere certificat la autovehicul inmatriculat in grecia, pentru folii pe geamuri laterale fata Phlom Phlom Buna seara! In urma cu putin timp am venit in vizita in Romania la neamuri, cu masina personala, inmatriculata in Grecia. Astazi am fost oprit in trafic de ... (vezi toată discuția)