avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subventie pentru angajati care nu sunt din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subventie pentru angajati care nu sunt din localitatea.judetul locului de munca

Buna seara tuturor!
Va rog din suflet sa-mi raspundeti si mie la o intrebare da ase poate.
Eu sunt din orasul Filiasi jud Dolj si din luna Septembrie 2016 lucrez in Arad si vreau sa stiu daca exista vreo lege OUG care sa ma ajute cu vreo subventie avand in vedere ca inainte eu nu am mai licrat niciunde in viata mea * Cu Contract de munca* si avand in vedere ca vin de la o distanta de peste 200 Km.
Am inteles ca in acest moment exista ceva de genul dar pentru cei care se angajeaza acum. Ma intereseaza in mod special daca era o asemenea Lege ori OUG in momentul in care eu m-am angajat adica in luna Septembrie 2016. 19.09.2016.
Va multumesc din suflet tuturor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 27 Ianuarie 2017
La data respectiva exista urmatoarele dispozitii :
Legea 76/2002
art.72
(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj, potrivit legii, şi care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
.....

art.74
Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.
.......

art.75
(1) Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.
.....
Va mulțumesc pentru răspuns,insa eu nu am avut idemnizatie și nu am figurat la ajofm pur și simplu am găsit un anunț pe internet și am sunat și m-am angajat. Beneficiez de ceva?
Intrebati la AJOFM , cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca danabode danabode Buna ziua.Doresc sa stiu daca o persoana care este in somaj si isi gaseste un loc de munca in afara localitatii de domiciliu,.daca beneficiaza de ceva ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare si prima de instalare OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca un somer se angajeaza la o distanta mai mare de domiciliu are dreptul la compensatii banesti din partea ajofm (vezi toată discuția)
Facilitati angajare somer LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA De ce facilitati beneficiaza angajatorul sau/si salariatul in cazul angajarii unui somer? Multumesc! (vezi toată discuția)