Sint asociat la un SRL, iar de un an nu am fost in tara; partenerii nu mi-au mai comunicat nimic despre afacere, eu am aflat ca ar fi cistigat un contract substantial in martie 2005, pe care il initiasem si la care lucrasem si eu pina sa plec; am incercat sa-i contactez dar nu vor sa raspunda. In aceste conditii, pot sa cesionez partile mele sociale unui tert, fara sa ma consult cu asociatii? S-ar parea ca au modificat si statutul societatii, fara ca eu sa stiu. Pot declansa forta majora in acest caz si daca da, cum ar trebui sa procedez? As dori un control al tuturor actelor contabile, pt. ca sint sigur ca au facut falsuri. In cazul in care s-ar ajunge la un proces, as fi interesat de o reprezentare in instanta cu plata procent din ceea ce mi se cuvine - pentru cineva specializat aflarea unor informatii initiale pt. a vedea daca merita nu e o problema. Multumesc
este imposibil sa fii modificat actul constitutiv fara ca si tu sa fii participat la Adunarea Generala a Asociatilor, decat daca inainte de plecare ai lasat vreo procura vreunuia dintre ei sau unei tertze persoane. Poti solicita dizolvarea societatii pentru motivul gravelor neintelegeri intre asociati, trecendu-se la lichidarea acesteia. astfel se va face si o expertiza contabila la solicitarea celui interesat. 0721.200.607