avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare sau retragere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare sau retragere?

ce este mai bine pentru un asociat cu puteri depline-retragerea din firma sau cererea de dizolvare a societatii?
Cel mai recent răspuns: ContSters60274 , utilizator 18:35, 11 August 2008
cum adica puteri depline? sunteti asociat unic? cate parti sociale detineti? detaliati un pic!
sunt 2 asociati cu 50% fiecare si cu puteri depline .Exista mari neintelegeri intre ei ,si unul vrea sa se retraga din firma.Ce se intampla cu societatea in acest caz?
Daca nu se inteleg care sunt pasii ce trebuie sa urmeze?
A incercat sa se inteleaga cu celalalt dar,se pare ca acesta nu vrea de fapt sa plece din firma,si singura cale este retragerea.
cel care se retrage va cesiona partile sale sociale asociatului care va ramane in firma numai sa fie cel care ramane de acord cu asta. Altfel singura posibilitate este pe cale judecatoreasca.
Dizolvare daca neintelegerile sunt de natura a face imposibil realizarea obiectului de activitate al societatii.Cel mai in masura sa faca diagnoza este avocatul care va reprezenta partea in instanta .Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj srl zuzi zuzi Buna seara, sper ca postez in sectiunea care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute topicul. Impreuna cu sotul am infiintat un SRL in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Motiv retragere asociat srl ContSters136267 ContSters136267 Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una ... (vezi toată discuția)
Cum sa renunt la calitatea de asociat intr-un srl bektas.sahin bektas.sahin Va rog sa ma invatati cum sa procedez ca sa renunt la calitatea de asociat minoritar intr-un SRL in care asociat majoritar si administrator este un cetatean ... (vezi toată discuția)