avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata de catre angajator a unor drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata de catre angajator a unor drepturi

Buna seara .
Astazi am avut o surpriza neplacuta , mergand la o banca pt un credit , am avut uimirea ca in urma verificarii la ANAF a bancii sa nu apar cu venit platit de firma la care lucrez din data de 12 oct 2016 si cu care am CM pe perioada nedeterminata semnat , deci timp de 3 luni si 2 sapt , timp in care am primit salariu , semnat stat de plata , nu mi sa platit nimic catre stat , insa mi sa retinut impozitul aferent salariu brut fiind de 1380 si incasand net de 1014 ron . Astazi cand am cerut explicatii d nei de la RH , mi sa raspuns ca nu ea face aceste plati catre stat , platile fiind facute de la sediul din Oradea si nu de aici din Bucuresti , unde este unul din pct le de lucru , in schimb mi a spus ca imi poate da o adeverinta sau o copie dupa REVISAL

1 Cum imi poate da o adeverinta de salariat si copia dupa REVISAL ,daca la ANAF nu exista venituri ?
2 Cum pot obtine de la ANAF si eu o copie a ce a obtinut banca , pt a le aduce dovezi a neplati ?
3 Ce trebuie sa cer , cum se numeste o astfel de copie ?
4 Ce pot face intr o astfel de situatie , cum pot obliga firma sa imi achite retroactiv ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2017
vaalmy2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 28 Ianuarie 2017
1 Cum imi poate da o adeverinta de salariat si copia dupa REVISAL ,daca la ANAF nu exista venituri ?

REVISAL-ul si nu are nicio legatura cu ANAF-ul.

Atat timp cat ati semnat un c.i.m., angajatorul are obligatia sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului.

2 Cum pot obtine de la ANAF si eu o copie a ce a obtinut banca , pt a le aduce dovezi a neplati ?
3 Ce trebuie sa cer , cum se numeste o astfel de copie ?

Adeverinta de venit poate fi obtinuta online. Cum trebuie sa procedezi?
www.avocatnet.ro/content/art...

De fapt, se pare ca societatea nu a depus declaratia D112si din aceasta cauza nu figurati cu venituri realizate

4 Ce pot face intr o astfel de situatie , cum pot obliga firma sa imi achite retroactiv ?

Nedepunerea declarațiilor fiscale în termenele legale este considerată contraventie și se sancționează cu amendă.
In acest caz, sesizati ANAF-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog un sfat in urmatoarea situatie: din 17 oct ... Elsa60 Elsa60 Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: Din 17 oct 2019 sunt pensionara pentru limita de varsta , cu grupa de munca. Angajatorul meu imi mentine ... (vezi toată discuția)
Fals stat de plata Ogica Ogica Salut, am o problema cu firma angajatoare. Acum cateva zile am cerut o adeverinta a salariului net pe anul 2018. Cand a ajuns stupoare soc si groaza! Nu batea ... (vezi toată discuția)
Act aditional - marire salar , neinregistrat in revisal, dar contabilul sustine ca s-au platit contributii la valoarea marita . BFlor BFlor Buna ziua, In cadrul firmei in care am lucrat mi s-a marit salariul brut , in 2012, de la 1200 la 1400 ron. Cel putin asa era trecut pe statul de plata pe ... (vezi toată discuția)