avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: Din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: Din 17 oct ...

Buna ziua,
Va rog un sfat in urmatoarea situatie:
Din 17 oct 2019 sunt pensionara pentru limita de varsta , cu grupa de munca. Angajatorul meu imi mentine CIM-ul. In 24 martie 2020 , pe fondul situatiei de urgenta, prin teleconferinta propune tuturor salariatilor semnarea unui act aditional la CIM cu trecere la salariul minim pe economie , cu promisiunea ca vom fi platiti in functie de realizari pana la salariul avut anterior. Dupa cateva zile, toata lumea a semnat acest act aditional care a fost facut pentru perioada nelimitata. Ulterior, am aflat ca dupa ce toata lumea a semnat, s-au facut negocieri individuale cu o parte dintre salariati carora nu li s-a inregistrat acest act aditional in REVISAL( dovada, statele de plata). Eu, cu sarcinile triplate , nu am mai ajuns la salariul avut anterior, in fiecare luna primind un salariu diminuat fara sa stiu criteriile. Sumele intra in contul individual de card.
La inceputul lunii iulie 2020 , am fost promovata prin act aditional la functia de " Manager Comercial" fara majorarea salariului, un titlu onorific.
la sfarsitul lunii noiembrie, am solicitat o adeverinta de venit pentru perioada 17.10.2019- 01.12.2020 pentru a o depune la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei, dupa 12 luni de activitate dupa pensionare.
Sunt plimbata intre Conta si HR , in final primind o adeverinta de salariat incepand cu data angajarii in firma, cu modificarile salariale survenite pe parcurs. Evident, figurez cu salariul minim pe economie din 24 martie 2020.
Daca eu am primit alte sume in cont, nu este normal sa primesc adeverinta pentru veniturile realizate in perioada solicitata?
Va rog un sfat, cum sa procedez in continuare, m-am saturat de abuzuri si "tertipuri" ale angajatorului!
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Elsa60 , utilizator 20:20, 29 Noiembrie 2020
Depuneti cererea de recalculare insotita doar de copie CI si decizie de pensionare. Nu trebuie adeverinta de la angajator.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim (durata determinata) pentru gravide Nicoleta121989 Nicoleta121989 Buna ziua, As dori o parere pentru urmatoarea situatie: Sora mea a avut CIM pe perioada determinata (1an). Dupa 1 an i-a fost prelungit in baza mai multor ... (vezi toată discuția)
Gradatie sorin19752009 sorin19752009 Un angajat cu contract individual de munca- in luna decembrie 2017 aduce o adeverinta de vechime realizata intr-un alt sector de activitate anterior celui in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat, cum ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat, cum să procedăm în cazul nostru ? În luna iunie 2021, un angajat a aplicat viza CFP cu ... (vezi toată discuția)