avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce se poate face? - recuperare costuri produs
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce se poate face? - recuperare costuri produs

Buna ziua, ma confrunt cu o problema, am un magazin cu haine de vanzare, a venit un domn care a cumparat produse in valoare de 1300 lei, a "platit" cu cardul, tranzactia a fost esuata (fonduri insuficiente), vanzatoarea nu a observat...iar domnul a plecat cu produsele, practic neachitate. Se poate face ceva legal in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:55, 28 Ianuarie 2017
Nu cunosc care este sistemul de functionare al Pos dar am observat ca in cazul in care nu functioneaza plata cu cardul nu iese bonul fiscal din casa de marcat si nu se deschide cutia in care se tin banii.
Vanzatorul trebuie sa inmaneze clientului chitanta de la pos si bonul fiscal. Daca tranzactia nu s-a finalizat, inseamna ca nu a iesit nici bonul.
Nu am idee daca poate fi identificat titularul cardului dupa datele inscrise pe chitanta cu tranzactia esuata. In cazul in care aveti camere de supraveghere pe casa vedeti care a succesiunea tranzactiei si daca a fost dat clientului si bonul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Modalitate de plata batuta gresit sederato sederato Buna ziua, Au existat multe situatii in care atunci cand operatoarea casei de marcat emite bon, sa selecteze gresit modalitatea de plata. Spre exemplu, ... (vezi toată discuția)