avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reîncadrarea în munca
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reîncadrarea în munca

Bună ziua, sunt inspector principal I, momentan sunt în concediu creștere copil, as vrea sa particip la un concurs de promovare pe un post de șef birou, întrebările sunt:
- Pentru a participa la concursul de promovare cu cate zile trebuie sa ma reincadrez înainte de concurs?dacă trebuie sa încep serviciul înainte de examen. Îmi puteți da o baza legala?
- dacă nu promovez examenul pot rămâne în concediu creștere copil?
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 10:08, 29 Ianuarie 2017
Pentru a participa la acel concurs , nu e necesara revenirea din concediul de creștere copil ci numai sa va inscrieti la serviciul personal .
La concurs sa ma înscriu? Sau sa reîncep activitatea în munca, dacă încep activitatea trebuie sa renunț la cca.
De fapt , dvs nu participati la un concurs de promovare in grad ci la unul de ocupare a unei functii publice de sef de birou la care se poate inscrie oricare persoana ce indeplineste criteriile impuse postului ! Am facut aceasta mentiune pentru a intelege ca nu e necesar sa ai calitatea de angajat , la momentul concursului , ci sa indeplinesti , cumulativ , mai multe atribute ( ex. : să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice ; să fi obţinut cel puţin calificativul «bine» la evaluarea anuală ; etc ) .
In cazul in care dvs o sa reusiti sa castigati acel concurs , institutia va bloca acea pozitie pana la revenirea dvs din CCC , urmand ca mentiunea in CIM sa se faca la momentul revenirii dvs la munca ( ei vor comunica la ANFP-ului ca dvs ati castigat concursul dar cu mentiunea ca sunteti in CCC ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad. razvan14florin razvan14florin Buna ziua, In anul 2007 am fost angajat ca functionar public in cadrul unei primarii, ca inspector in grad de debutant. In anul 2012 in urma promovarilor in ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa pentru functionarii publici cutremur cutremur As dori sa stiu daca promovarea in clasa profesionala 1 este conditionata de absolvirea studiilor de lunga durata cu diploma de licenta doar pe timpul in care ... (vezi toată discuția)