avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de vechime si stagiu suprapuse (Sc.prof si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de vechime si stagiu suprapuse (Sc.prof si C.M.)

Avand in vedere Decizia nr.18/2015 a I.C.C.J., cum se va calcula vechimea si stagiul in favoarea anului III sc. prof., ori a primului an de angajare mentionat in Carnetul de Munca?
Perioada de scolarizare cu practica in productie (Sc.prof.) :1967-1970=3 ani; s-a eliberat Diploma de absolvire ca muncitor calificat.
Pe verso, la situatia scolara este mentionat: ord.64/1969. Explicatia mea ar fi ca acest Ordin ne-a chemat din vacanta pentru a ne angaja in productie ca muncitori calificati incepand cu 15 sept.1969 (data angajarii inscrisa in C.M.), iar cursurile anului III sa le tinem concomitent cu lucrul in productie ca angajati.
Cu alte cuvinte, perioada de studii a ultimului an de sc. prof. se suprapune cu intaiul an de vechime in productie (15 sept.-15 iunie, mai precis, schimb II si III.

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata vanatorul vanatorul Va rog mult sa-mi spuneti la ce data are dreptul la pensionare anticipata o persoana de sex masculin nascuta la data de 12.11.1953, cu urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Ucenicia la locul de munca deliapopa30 deliapopa30 am absolvit cursurile sc. prof. de ucenicie la locul de munca in anul 1974 in baza unui contract de ucenicie.perioada de ucenicie se considera vechime in ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta scoala profesionala de ucenici cu contract ContSters220737 ContSters220737 Buna ziua.Fratele meu a absolvit Sc. Prof. de ucenici cu contract pe o perioada de trei ani.Cui trebuie sa se adreseze pentru eliberarea unei adeverinte din ... (vezi toată discuția)