avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Salut as avea si eu o nelamurire.Eu traiesc cu bunica mea si ea ar vrea sa faca un contract de intretinere sa imi lase totul mie cand ea va deceda dar eu mai am 3 surori care nici macar nu mau intrebat de sanatate.Daca face bunica mea contractul si eu cand ea va deceda voi veni cu martori ca surorile me nu s-au interesat de ea(bunica) ele mai au vreun drept la casa ?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:15, 30 Ianuarie 2017
Surorile dvs. nu mai au niciun drept la casa, iar, in cazul in care vor incerca sa dovedeasca ca acel contract este o donatie degizata, daca aveti martori care sa ateste contrariul, nu vor avea sanse de succes.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
indicat ar fi sa incheiati un contract de intretinere, iar nu act de vanzare-cumparare cu clauza de intretienre.
Contr. de intretinere nu paote fi desfiintat decat de catre dvs. si bunica si nu reprezinta o liberalitate, asa cum sunt donatiile si testamentele.
Spuneti bunicai sa obtina un certificat medical care sa confirme ca este in deplinatatea facultatilor mentale, apoi mergeti la notar si faceti acest act de intretinere .
Ulterior intabulati actul de intretinere la Cartea Funciara si platiti toate impozitele si taxele aferente pe numele dvs.

Un contract de vanzare-cumparare simplu, fara nici o clauza se poate incheia , cu conditia ca pretul imobilului sa se plateasca la valoarea reala .
Va recomand plata sa o faceti prin banca, virand contravaloarea imobilului intr-un cont pe numele bunicai.
Asa aveti dovada ca ati platit pretul pt. casa si nu este donatie deghizata.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare intre bunici si nepot martinica83 martinica83 Buna ziua. Parintii mei locuiesc de 30 de ani in casa bunicilor mei, acestia fiind parintii tatalui meu, singurul lor copil de altfel. Mai am 2 surori. Pentru ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere georgiana83 georgiana83 cum se poate ataca un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, fara acordul celorlalte 2 partii..... in conditiile in care nu au grija de ea (vezi toată discuția)
Donatie,contract de vanzare cumpărare Mihaibia Mihaibia Buna ziua bunicul ar vrea sa ne lase doua case una mie una surori mele plus niste terenuri .Nu se untelege cu tata noi avem grija de el, locuim cu el ,avem ... (vezi toată discuția)