avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legalitatea sporilor ciupercilor halucinogene
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legalitatea sporilor ciupercilor halucinogene

Buna ziua!
Am si eu mai multe nelamuriri in legatura cu legalitatea sporilor de ciuperci halucinogene in Romania.Stiu de exemplu ca posesia,cultura,comercializarea de ciuperci din genul Psylocibe este infractiune in Romania.Dar nu am gasit nimic in legatura cu legalitatea sporilor acestor ciuperci care nu contin nici o substanta interzisa.Stiu de asemenea ca anumite ciuperci din genul Psylocibe cresc de asemenea spontan in Romania.Se considera detinere de substante interzise ciupercile halucinogene crescute spontan pe un teren pe care il detii?Sporii acestor ciuperci pot calatori sute de kilometeri.Daca hainele mele contin spori de ciuperci halucinogene se considera infractiune?
Mi se pare ridicol sa scoti inafara legii o ciuperca care creste spontan si sa incriminezi dupa litera legii niste posesori de pamant..Cum am putea de exemplu face diferenta intre o ciuperca care se afla in flora spontana si o ciuperca dintr-o specie interzisa ,crescuta intentionat pe o anumita proprietate?
Acestea sunt cateva contradictii si nelamuriri in legatura cu ciupercile halucinogene dar intrebarea principala e daca se pot detine spori de psylocibe cubensis sau orice alt tip daca esti pasionat de micologie si nu ai intentia sa spunem sa cultivi..
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
eblis, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:42, 29 Ianuarie 2017
Ma indoiesc ca organele abilitate ale statului vor deschide o ancheta daca gasesc cativa spori intr-un plic la un individ sau daca pe terenul cuiva cresc spontan, ciuperci autohtone, otravitoare sau doar periculoase, mai mult sau mai putin, pentru sanatatea omului.
Se poate oricand face o distinctie intre crestere spontana si cultura, chiar daca se afirma ca este in scopul pasiunii pentru micologie.
Va multumesc pentru raspuns dar tot nu am aflat daca pot detine spori pentru micologie fara sa intru sub incidenta legii.Si nu se poate face distinctie intre cele crescute spontan si cele crescute intentionat asa usor daca unul creste afara..E de ajuns sa imprastie spori de la alte ciuperci pe un anumit teren..Pana de curand Amanita Muscaria era perfect legala..Pe un anumit teren pe care il detin creste acum cu nemiluita.Dupa lege sunt infractor fara sa vreau..In aceiasi situatie m-am aflat cu macul,pe care nu l-am mai crescut doar pentru ca legislatia e ambigua si nu am vrut sa fac nimic ilegal..asa ca am renuntat..Avem nevoie de legi coerente si clare.. :/
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
eblis, utilizator
Daca veti studia articolul din link, va veti putea pune in locul autoritatilor statului si va veti convinge ca respectivele ciuperci sunt periculoase pentru om.
[ link extern ] /
Trebuie sa gasiti metoda prin care sa evitati raspandirea sporilor (expl. sa cultivati in sera/ solar daca doriti sa va satisfaceti doar pasiunea/ curiozitatea fata de micologie.
In conditiile in care veti colabora pe baza de contract cu un institut de profil, cu siguranta autoritatile nu va vor crea greutati.
Puteti detine spori, dupa parerea mea, in cantitate limitata (5-10 grame, poate mai mult, greu de apreciat cat) fara probleme, numai daca veti lucra pe baza de contract de prestari servicii cu un institut de profil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri ue neramursabile sau nu numai, pentru o ciupercarie gabi474 gabi474 pentru a face o ciupercarie se dau fonduri eu detinand numai terenul si un certificat de producator?si nu stim unde si ce trebuie sa facem prima data fiind si ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)
Submăsura 6,1-tineri fermieri SimionoviciDumitru SimionoviciDumitru Ciupercărie Pentru construcţia unei ciupercării, pe baza fondurilor europene, ... (vezi toată discuția)