avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariile compensatorii se iau in calcul la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariile compensatorii se iau in calcul la indemnizatie?

Buna ziua,
In luna martie urmeaza sa inchei contractul de munca cu acordul partilor, si sa incasez compensatorile dupa 10 ani de munca la acelasi angajator. Voi sta acasa coasigurata la sot 2 luni iar in iunie voi naste. Intrebarea mea este daca compensatorile din luna martie se iau in calcul la indemnizatia pt crestere copil? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nico 13 , utilizator 20:41, 29 Ianuarie 2017
Salariile compensatorii sunt venituri de natura salariala si sunt supuse impozitului pe venit , astfel se pot lua in considerare la calculul indemnizatiei pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns!!! O alta intrebare ar fi daca exista o problema in desfacerea contractului de munca cu acordul partilor in perioada de sarcina si incasarea indemnizatiei de crestere copil? Cu acordul partilor nu poti intra in somaj dar in ccc se poate?
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ, ci de realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni .
Va multumesc, o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de ccc? beta88 beta88 Buna ziua!Am o rugaminte la d.voastra: -sunt gravida in luna a 6 a si am un litigiu la munca,cercetata disciplinar,cred ca o sa imi dau demisia,am 5 ani de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil avril_dor avril_dor Buna ziua! Daca am contract de munca pe 2ore/zi pot beneficia de indemnizatia minima de 1232 lei? este vreo problema daca vor fi doar 10 luni de contract in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului cristin2979 cristin2979 buna seara.eu momentan lucrez,in noiembrie o sa mi nasca sotia. eu daca imi dau acum demisia de la locul de munca ma i pot sa beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)