În luna noiembrie 2016, după mulți nervi mi am montat centrala pe gaze și la punerea în funcțiune am plătit pentru firida +regulator ,debit maxim 10mc/h suma de 300 lei. În luna ianuarie am primit prima factura unde pentru PIF IU cu montare contor debit de pana la 25 mc/h am mai plătit 164.23 lei.
Este corect ? Cum regulatorul permite pana la 10 mc/h iar apoi specifica contor cu debit de pana la 25 mc/h ?
Este hazardat sa raspundem noi aici pe forum care nu detinem documentele justificative ale instalarii regulatorului de gaz
Verificati dv documentele de instalare regulator,evidentiati caracteristicile tehnice ale acestuia si in situatia in care aparatul instalat nu are debitul de 25 mc/h,sesizati ofical emitentul facturii pentru corectie in evidenta sii refacere factura
Exista posibilitatea ca proiectul tehnic sa fi prevazut un regulator de gaze cu anumite caracteristici tehnice,iar la instalare sa fie montat un regulator cu capacitate marita care a existat pe stoc la acel moment
Ai dreptațe ! Asta pot sa verific eu !
Sincer as fi vrut ajutorul cuiva care cunoaște detaliile tehnice ș are mai multe cunoștințe vizavi de montarea CONTORUL și de care ar trebui sa fie. Altele decât mine care doar citesc ce scrie pe o factura și caut pe Google ce înseamnă PIF IU.