avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare gaze/dare in judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare gaze/dare in judecata

Buna seara,

Presedintele asociatiei impreuna cu membrii de comitet au hotarat anul trecut montarea contoarelor de gaze de apartamente. Avand in vedere ca ni s-a comunicat ca este o lege care stipuleaza aceasta obligativitate, mama mea (bolnava de Alzheimer), proprietara apartamentului in care locuiesc a semnat pentru respectiva montare. Costul este de 400/apartament, platit in rate la intretinerea lunara. Am platit 2 rate, dupa care am observat pe lista de intretinere ca doar 30% dintre proprietari aveau aceasta "obligatie", deci doar acestia au semnat pentru montarea aparatelor.

Deoarece aparatul din apartament este montat gresit, este prea aproape de sursa de gaz, am comunicat acest lucru administratiei si firmei care l-a montat.

Avand in vedere ca nu a venit nimeni sa-l repare, iar cei care au montat aceste aparate "obligatorii" sunt tot cei 30% si dupa aproape 1 an de la initierea acestui proiect, am refuzat sa mai platesc restul ratelor pana cand obligatia nu este valabila pentru toti locatarii si pana cand aparatul din apartamentul in care locuiesc nu este montat corect.

Presedintele m-a anuntat ca ma va actiona in judecata pentru restituirea sumei care a ramas de plata.

Ce pot face in aceasta situatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:55, 23 Mai 2017
Incercati sa solutionati amiabil pentru a indeparta situatia sa fiti actionat in instanta ,eventual sa se dispuna hotarare de obligare a dv de achitare sume cu titlu de restanta plus cheltuieli de judecata
Instalarea regulatoarelor de gaz se realizeaza in baza unor proiecte tehnice ,executantul avand obligatia ca la instalarea acestora sa elibereze si document tehnic justificativ
Notificati oficial asociatia de proprietari in vederea remedierii problemei
Milady09 a scris:

Deoarece aparatul din apartament este montat gresit, este prea aproape de sursa de gaz, am comunicat acest lucru administratiei si firmei care l-a montat.

Ce aparat aveti montat in apartament si de unde stiti ca e montat gresit ? Cum adica e prea aproape de sursa de gaz ? In apartament aveti doar consumatorul de gaz, aragazul sau, eventual, centrala, dar nu cred ca aveti centrala. Spuneati doar de contor de gaz individual, in mesajul initial. Acesta se monteaza in afara apartamentului.

Va referiti la detector de gaz
[ link extern ] /

sau la contor de gaz?
[ link extern ]

Contorul inregistreaza consumul de gaz (este similar contorului ptr energie electrica) iar detectorul detecteaza scurgerile de gaz.

Parerea mea este ca dvs le confundati si va referiti de fapt la detectorul de gaze .

Obligativitatea se refera la detectoare si nicidecum la contoare si este prevazuta in ordinul ANRE nr. 5/2009.

[ link extern ]

[ link extern ]

Milady09 a scris:

am observat pe lista de intretinere ca doar 30% dintre proprietari aveau aceasta "obligatie",

V-ati gandit la posibilitatea ca ceilalti 70% sa detina deja aparatul ?

deci doar acestia au semnat pentru montarea aparatelor.

Este concluzia dvs. sau aveti certitudinea ca "doar acestia au semnat"?

Aveti cunostinte de specialitate in montarea echipamentelor pentru gaze (contoare, detectoare) sau este doar o supozitie ca "aparatul" montat gresit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate acoperire costuri detector gaze pentru apartament debransat Bibanash Bibanash Buna ziua, In blocul in care locuiesc, anvelopat si cu termopane din 2018, ~10% din apartamente sunt debransate de la coloana de gaze. Proprietarii acestor ... (vezi toată discuția)