avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare SRL ??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare SRL ??

Fiti amabili si explicati-mi cum sa fac:

Se cere infiintarea unui SRL, in ROMANIA, cu doi asociati: unul persoana juridica, care este un alt SRL dar infiintat in ITALIA, si celalalt persoana fizica,(este cetatean italian dar nu stiu daca are si cetatenie romana) . Trebuie sa mai infiintez un alt SRL..exista si o alta procedura care sa necesite mai putine costuri... Va rog sa ma luminati ! mULTUMESC!!
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 22:54, 10 Septembrie 2009
Intrati pe site-ul ONRC si la rubrica "formalitati-inregistrare persoane juridice" veti gasi ce va intereseaza.
Procedurile sunt cele prevazute de legea 31/1990, legea 26/1990
ok, multumesc
Nu inteleg intrebarea. Vreti sa infiintati doua SRL-uri sau unul singur? Costurile infiintarii unui SRL le puteti gasi pe site-ul ONRC. Singura procedura pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata este cea prevazuta de legea 31/1990.
Nu...se cere infiintarea unui SRL cu 2 asociati: unul dintre asociati este tot un SRL, deci persoana juridica, infiintata in Italia. Celalalt asociat este persoana fizica....tot italiana dar sta in Romania. Cred ca are si cetatenie romana.
Intrebarea era daca se poate infiinta SRL ul in conditiile astea...din ce mi s-a raspuns si am citit, se pare ca se poate...

Legat de acte probabil imi trebuiesc si cele ale SRL ului din Italia...mi s-a parut putin complicat, daca daca aveti sa ma mai indrumati intr-un fel, multumesc mult!
Pai pentru firma din Italia ar trebui sa fie necesare aceleasi acte ca cele care se cer pentru una autohtona- certificat de inregistrare ca si comerciant, un act similar certificatului constatator de la noi( din care sa rezulte cine sunt asociatii/actionarii), o hot AGA in care sa se hotarasca constituirea societatii in Romania si desemnarea persoanei care va reprezenta societatea din Italia, copii ale actului de identitate ale acestei persoane, copii legalizate, traduceri etc
E intradevar ceva munca.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Înfiinţare firma online cu asociat străin adri.abc adri.abc Înfiinţare firma online cu asociat străin Buna ziua. Cer ajutorul comuinităţii cu câteva informaţii legate de înfiinţarea unei firme online cu ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian julia1999 julia1999 o persoana italiana poate sa constituie un srl in romania -,ce documente trebuie si cat costa infiintarea unui srl ... (vezi toată discuția)
Asocierea unui srl cu asociat unic cu un alt srl cu asociat unic contima contima Buna ziua! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: stiu ca este un caz mai rar, insa o persoana asociat unic (cetatean roman) al unui srl din ... (vezi toată discuția)