avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,
As vrea sa ma lamuriti la 2 intrebati:
1. Sunt in concediu crestere copil, cerere facuta pe 2 ani, adica intoarcere la serviciu in aprilie 2018, dar vreau sa ma intorc in martie anul acesta. Daca ma intorc la serviciu exista posibilitatea sa ma reintorc in concediu de crestere copil peste 2 luni?
2. Daca ma intorc la serviciu mai devreme de 2 ani stimulentul de insertie cat este? 50% din 1062,5 sau 50% din indemnizatia pe care o primesc acum?

Cel mai recent răspuns: lauraelena22 , utilizator 13:48, 31 Ianuarie 2017
1. Sunt in concediu crestere copil, cerere facuta pe 2 ani, adica intoarcere la serviciu in aprilie 2018, dar vreau sa ma intorc in martie anul acesta. Daca ma intorc la serviciu exista posibilitatea sa ma reintorc in concediu de crestere copil peste 2 luni?

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art.12
.....
(3) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisă a persoanei îndreptăţite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condiţiilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă.
.....

In speta, exista posibilitatea sa reveniti in concediu de crestere copil peste 2 luni.

2. Daca ma intorc la serviciu mai devreme de 2 ani stimulentul de insertie cat este? 50% din 1062,5 sau 50% din indemnizatia pe care o primesc acum?

Stimulentul de inserţie este în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei.

Indemnizatia nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Asadar, incepand cu 01.02.2017, stimulentul de inserţie are o valoare de 617 lei.
Multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie daniela-dinu daniela-dinu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. O sa nasc cat de curand si as vrea sa ma intorc la serviciu mai devreme de implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Indemnizație ioana.manuela76 ioana.manuela76 Ce fel de stimulent se acordă până la terminarea indemnizației? (vezi toată discuția)
Mama care se intoarce la munca Dolly9 Dolly9 Am născut in august 2016, nu am luat indemnizaţie si nu am fost in concediu de creştere a copilului. Luna aceasta ma intorc la munca, as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)