avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... mama care se intoarce la munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

mama care se intoarce la munca

Am născut in august 2016, nu am luat indemnizaţie si nu am fost in concediu de creştere a copilului. Luna aceasta ma intorc la munca, as dori sa stiu daca iau acel stimulent de insertie avand in vedere ceea ce am spus mai sus. Sau daca statul ma ajuta cu ceva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 12 Decembrie 2016
Indepliniti conditiile pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC?
Nu. Eu însă vreau să mă intorc la muncă si aş dori să ştiu dacă statul îmi da acel stimulent de insertie, fara sa fi luat indemnizaţie sau sa fi fost in CCC. Mă contrazic cu cineva pe acest subiect şi aş dori sa ştiu detalii.
NU veti beneficia de stimulentul de insertie , intrucat nu indepliniti conditiile de acordare a concediului pentru creşterea copilului.

Art.7 din OUG 111/2010 : (1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie poplaura poplaura Buna ziua. As dori sa aflu daca, dupa noua Hotarare pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind concediul și indemnizația lunară ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de stimulentul de insertie? m_ter m_ter Buna ziua! As dori sa stiu despre stimulentul de insertie. Ca sa beneficiez de acesta ce conditii trebuie indeplinite? Sunt mama singura si am inteles ca as ... (vezi toată discuția)