avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... masterat subinteles?!
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

masterat subinteles?!

Astazi am fost intrebata urmatoarea chestiune:
- este adevarat ca persoanele care au absolvit facultatea in conditiile anterioare sunt considerate ca si cum ar avea si master si se pot inscrie la doctorat direct? in ce lege e prevazut?:O

am ramas tablou, nu stiu de acest aspect si nu cred ca e reglementat, asa ca va rog sa ma consiliati; stiu ca ma pot baza pe voi.

stiu ca sunt situatii in care o persoana cu o activitate deosebita, publicari de lucrari, cursuri predate, poate fi acceptata direct la doctorat, dar asta ca derogare...altceva nu stiu
multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
adela1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: adela1978 , utilizator 20:09, 8 Septembrie 2009

Hotărâre nr. 567/2005

Art. 26. - (1) Au dreptul să participe la concursul de admitere la studii universitare de doctorat numai absolvenţii studiilor universitare de masterat.

(2) Absolvenţii învăţământului universitar cu diplome de licenţă sau echivalente, eliberate până în anul absolvirii primei promoţii de licenţă organizată în conformitate cu prevederile Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, au dreptul să participe la concursul de admitere la studii universitare de doctorat fără să fi absolvit ciclul studiilor universitare de masterat.

multumesc, habar nu aveam...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre studii superioare si ssd cocuta1973 cocuta1973 Buna ziua, As dori si eu parerea dumneavoastra cu privire la diferenta dintre studiile superioare si SSD (studii scurta durata). Se face cumva vreo referire ... (vezi toată discuția)
Doctorat in limbi straine Alina_AST Alina_AST Buna ziua. Am niste nelamuriri legate de urmarea unui doctorat, poate ma ajuta cineva cu cateva raspunsuri: 1. Eu am terminat facultatea de Limbi si ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)