avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire legea 1/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire legea 1/2009

Buna ziua. Am mare nevoie de opinii motivate.
X este cumparator de buna credinta pe Legea 112, insa nu isi intabuleaza contractul, iar ulterior, proprietarul de drept, pe calea unei actiuni in revendicare castiga imobilul, insa pe capatul secundar de cerere, se respinge ca neintemeiata anularea contractului de cumparare a lui x, motivandu-se cu practica CEDO.
X se afla in situatia de avea un titlu perfect valabil, insa neintabulat, dar nu poate recupera nici imobilul pierdut pe calea actiunii in revendicare, imobil din care a si fost evacuat ulterior, insa nici nu si-a recuperat pretul platit prin contractul de vanzare-cumparare intemeiat pe L. 112 cu Romconfort.
Asadar ne aflam in situatia de a fi atat fara imobil cat si fara banii platiti cu titlul de pret in 1996, iar raportat la Legea 1/2009, nu pot solicita restituirea valorii actualizate a imobilului intrucat legea prevede expres ca titlul sa fie desfiintat.
Ce solutii imi oferiti, ori pentru recuperarea imobilului, ori pentru recuperarea valorii actualizate a imobilului.
Va multumesc si va stau la dispozitie cu alte detalii.

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:08, 8 Septembrie 2009
nu-i chiar asa, eu am castigat procese identice cu spetza dvs. si atunci cand aveau contractul desfintat si cand nu il aveau desfintat.
o sa va trimit un mesaj privat, ca sa va explic mai multe. am si niste hotarari de care v-ati putea folosi.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe legea 112 maria2015 maria2015 Vreau sa cumpar un apartament cumparat pe legea 112 si care nu a fost revendicat de nimeni. Care ar fi riscul ulterior, in conjunctura actuala cu o ... (vezi toată discuția)
Cat de linistit poti sa fi cand cumperi un apt ( cumparat de actualul propietar prin legea 112 sau 10 ) ? siven01 siven01 Vreau sa cumpar un apt de 2 camere si una din ofertele unei agentii imobiliare a fost un apt . intr un bloc vechi ( anul cca 1950) Am fost , am vazut , mi a ... (vezi toată discuția)
Concret, despagubiri legea 1/2009 pentru cumparatorul perdant in revendicare petruperca petruperca Introduc acest nou topic din cauza ca, in urma cautarilor mele (indelungate), nu am gasit o discutie in forum care sa se refere in mod concret la actiuni ... (vezi toată discuția)