avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie - obligatiile de plata accesorii. Nedumerire!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie - obligatiile de plata accesorii. Nedumerire!

Buna seara! Am primit in aceasta seara un plic de la ANAF cu o decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii. Mentionez ca am o intreprindere individuala (frizerie) si am intarziat cateva zile la plata impozitului dar apoi am platit in termen de 15 zile cat scria acolo (chiar am platit de 2 ori ca nu eram sigur daca au intrat banii prin op si am platit si la trezorerie). In aceasta decizie scrie ca s-au calculat urmatoarele accesorii pentru plata cu intarziere a impozitelor:
Natura obligatiei fiscale: Impozit pe venituri din activitati independente apoi sub Accesorii este trecut cifra 1 apoi la Total tot cifra 1. Pe anexa deciziei este trecut:
Categoria de suma: dobanda, perioada, Suma debit:80, Zile/Luni: 41 Cota:0.02%, Suma accesoriu:1
Am 3 nedumeriri: 1.Am de platit ceva? 2.De ce? 3.De ce la Natura obligatiei fiscale este trecut: Impozit pe venituri din activitati independente? (intreprinderea individuala este considerata activitate independenta?)

Daca ma poate lamuri cineva v-as fi recunoscator. Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala, ce contributii platesc? rodicavr rodicavr Eu si sotul avem o intreprindere familiala, reparam interfoane de bloc, pina acum am platit doar contributia de asigurari sociale de sanatate. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Legea 29/2018 tva retroactiv sorin1977 sorin1977 Avand in vedere ca Fiscul nu poate reîncadra veniturile din vânzarea imobilelor ca venituri din activități independente pentru perioadele anterioare datei ... (vezi toată discuția)
Somatie bogdan06 bogdan06 Buna seara! Rog frumos sa primesc niste raspunsuri cat de repede se poate. Tatal meu a primit acasa mai multe hartii de la ANAF,printre care : ... (vezi toată discuția)