avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si probleme conexe.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si probleme conexe.

Buna seara,
In iunie 2016, o persoana, sofer profesionist de meserie, a primit o amenda pentru depasirea vitezei legale in localitate, intr-un judet, altul decat cel de domiciliu. A anuntat firma la care lucreaza, iar reprezentantul acesteia a achitat amenda (in cele 48 de ore de la emiterea procesului verbal) in alta localitate decat cea in care a fost sanctionat, si alta decat cea de domiciliu. In octombrie 2016, a primit de la primaria din localitatea in care domiciliaza o somatie de plata la amenda mai sus mentionata, si, impreuna cu ea, impozitul pe cea doua jumatate de an pentru autoturismul proprietate personala. Intrebarea este: daca amenda a fost achitata in alta parte, acest lucru trebuia adus la cunostinta organelor fiscale din localitatea de domiciliu??? Caci, cu somatia in mana, eu am fost sa platesc respectiva amenda, intrucat contravenientul nu era in tara, iar mai apoi cu dovada platii facute anterior, acesta si-a primit banii inapoi. Insa, somatia primita de la primarie, era justificata sau e vorba de un abuz??
In alta ordine de idei, in ce conditii se restituie taxa de mediu??
Multumesc,
Gabriela Dragan

Alte discuții în legătură

Recuperare cuantum amenda in caz de castigare contestatie pv in instanta Pilu Pilu Buna dimineata. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. Cumnatul meu a fost amendat pentru depasirea vitezei legale. Ma gandesc sa fac plangere ... (vezi toată discuția)
Somatie, executare silita, amenda rutiera, fals in inscrisuri acomputers acomputers buna ziua, cineva s-a folosit de datele mele personale pentru o amenda de circulatie. m-am trezit cu somatia si cu titlul executoriu ca nu mi-am achitat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala tiberiussly tiberiussly Am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale. Faptele intimplate sint urmatoarele : - viteza 81 km/h - maximul vitezei admise 50 km/h - depasirea ... (vezi toată discuția)