avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membrii fondatori ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membrii fondatori ONG

Suntem ONG (asociatie de pescari recreativi) cu 8 membrii fondatori, unul din fondatori care nu are functii de conducere ne-a evacuat din spatiul unde are asociatia sediu si doreste sa ne desfinteze casa-si faca el alta asociatie
Itrebare : Acest membru fondator poate fi exclus din asociatie, sau cel putin exclus de la sedintele adunarii generale ?
Cel mai recent răspuns: scobarul , utilizator 13:02, 31 Ianuarie 2017
Poate să fie exclus ptr că nu susține îndeplinirea scopului asociației. Depinde însă de circumstanțe. Ptr ce motiv ați fost evacuați?
In primul rand treaba cu evacuarea din spatiul in care asociatia isi avea sediul. Daca spatiul este proprietatea acelei persoane care este si membru al asociatiei, are ca si consecintenecesitatea de a va gasi un altul si de a inregistra la judecatorie actele de schimbare a sediului prin decizie a comitetului director. Deci asta nu duce la inchiderea asociatiei.
Separat de acest lucru, daca respectivul se constata ca a incalcat statului asociatiei, poate fi suspendat din calitatea de membru prin hotararea a comitetului director pana la convocarea cu prima ocazie a adunarii generale care poate decide exluderea din randul membrilor asociatiei pentru incalcarea statutului. La fiecare etapa sa ii comunicati in scris si lui deciziile luate si sa-l invitati la adunarea generala caci are dreptul sa-si spuna si el parerea la acuzatiile care i se aduc.
Am fost evacuati pentru ca vrea el sa-si deschida o alta asociatie de pescari concurenta cu a noastra in acel spatiu
Spatiul nu este a lui e al altei persoane (persoana cu care am facut contractul de inchiriere), prieten cu el si cu care sa inteles sa ne dea afara
Sa ii cereti proprietarului o instiintare in scris cu decizia de a va solicita eliberarea spatiului ca sa puteti sa incepeti si dumneavoastra demersurile de schimbare adresa.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Membrii fondatori ong scobarul scobarul Cum poate fi exclus un membru fondator ? ONG-ul nostru are 8 membrii fondatori La un ONG (asociatie de pecari) cu 8 mebrii fondatori este necesar cenzor ? (vezi toată discuția)
Excludere si inlocuire membru asociatie securitysystems securitysystems Buna ziua! Avem o asociatie non profit fondat de trei membri inclusiv si eu si vrem sa excludem si sa inlocuim din asociatie al treilea membru. De un an nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator asociatie? APPAH APPAH Buna ziua. Dorim sa schimbam/excludem unul din cei 3 membri fondatori pt. lipsa de activitate. O alta persoana ii va lua locul caci conform legilor si ... (vezi toată discuția)