Buna ziua! Avem o asociatie non profit fondat de trei membri inclusiv si eu si vrem sa excludem si sa inlocuim
din asociatie al treilea membru. De un an nu mai vine la asociatie si nu ne ajuta cu nimic.. Eu fiind secretar si doamna presedinte lucram in fiecare zi, intrucat am infiintat o cantina in sediul asociatiei si gatim in fiecare zi pentru pensionari nevoiasi. Cum putem proceda legal. Va multumesc cu respect
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie mai întâi sa atrageți în asociatie minim o alta persoana. Apoi convocați adunarea generală de alegeri.
Un membru poate fi exclus din ong pentru încălcarea statutului. Mai întâi trebuie sa-i dați un avertisment în scris și apoi, dacă continua, se va lua decizia de catre comitetul director de suspendarea și chiar excluderea din asociatie. Toată aceasta procedura se face și cu convocarea respectivului la ședința comitetului director în care se discuta problema.
Sa aveți în vedere ca nu e chiar asa de simplu eu va sfătuiesc sa atrageți în asociatie alte persoane dornice sa se implice iar acest caz sa rămână simplu membru căci nu ca încurca cu nimic.