avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare membru fondator asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare membru fondator asociatie?

Buna ziua.
Dorim sa schimbam/excludem unul din cei 3 membri fondatori pt. lipsa de activitate. O alta persoana ii va lua locul caci conform legilor si statutului trb. sa fim 3 membri fondatori. Persoana care urmeaza a fi exclusa/mutata a oprit orice comunicare cu noi, deci nu doreste nici macar sa faca o cerere de retragere.
Intreb. mele sunt:
1. ce trb sa facem pt a exculde/schimba membrul inactiv?
2. trb. sa modificam stautul si actul constitutiv? asta inseamna ca trb. sa urmam procedurile de la infiintare? si pana cand decizia instantei va fi comunicata noi avem activitatea suspendata?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:18, 31 Ianuarie 2015
Convocati adunarea generala si un punct de pe ordinea de zi sa fie excluderea membrului.... pentru incalcarea statutului. Dar eu cred ca nu e motiv de excludere faptul ca nu mai participa la activitati caci nu cred ca aveti in statul ca obligatie a membrilor, asa ceva. Doar activitatea lor in asociatie e voluntara. Eu va recomand ca acea persoana sa ramana asa cum e, adica cu calitatea de membru, daca avea o functie de conducere va fi inlocuit in urma unor noi alegeri in cadrul adunarii generale.
Referitor la scoaterea numelui persoanei exclusa din actul constitutiv, aceasta nu se poate pentru ca el a fost doar printre membrii fondatori si asa va ramane.
Va fi scos doar de pe tabelul cu membrii cu drept de vot care vor fi convocati la urmatoarele adunari gerale. Daca se pune problema axcluderii, trebuie si el convocat la adunarea generala de excludere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
george-neagu, moderator
multumesc.

nu vad sensul de a pastra un membru care nu are niciun fel de implicare in activitatea sau scopurile asociatiei.din contra..:(

conform AC respectivul membru face parte din Adunarea generala si consiliul director in calitate de membru cu drept de vot.

conform legilor trb sa fim 3 persoane. trb. sa adaguam un nou membru pt a-i lua locul in Adunarea generala si consiliul director membrului pe care vrem sa il excludem? acesta modificare trb. inregistrata si la judecatorie (acceptarea unui nou membru si modificarea AD si a consiliul director)?
Primiti in asociatie noi membrii cu drept de vot, convocati adunarea generala si faceti noi alegeri apoi inregistrati la judecatorie procesul verbal al adunarii generale cu noua componenta a structurii de conducere, proces verbal semnat de membrii asociatiei cu drept de vot si prezenti la sedinta (inclusiv cei noi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea partiala a membrilor fondatori in asociatie. nidus nidus Buna ziua! Avem o asociatie, in domeniu educational, infiintat in 2001. La infiintare s-a trecut ca membru fondator un numar mare de asociati/ fosti ... (vezi toată discuția)
Excludere membru fondator ong cleontie cleontie Buna seara, Sunt membru fondator intr-un ONG cu 6 membrii fondatori. Dorim excluderea a 2 dintre fondatori, datorita neimplicarii in activitatile ... (vezi toată discuția)
Revocare membru. numar asociati sub minimul legal serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Cum se poate revoca un membru al unei asociatii de trei membrii, in conditiile in care ascociatia e formata din doar 3 membrii. Exista vreo ... (vezi toată discuția)