avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen poimaine, cum depun o proba la dosar?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen poimaine, cum depun o proba la dosar?

Buna dimineata!

Am un proces la TMB poimaine si am primit ieri prin email de la cineva un document proba prin care pot castiga procesul.
As vrea sa il trimit la dosarul meu tot prin email, stiu ca se poate. E in regula asta? Intreb pentru ca nu are scris nicaieri CONFORM CU ORIGINALUL in acel document primit de mine prin email. Eu nu pot certifica ca e conform cu originalul pentru ca nu eu l-am primit pe original.
Si ce ar trebui sa mai scriu sau fac pentru ca aceasta proba sa fie luata in calcul?
O pot depune si la termen poimaine? Nu prea cred dar intreb totusi...
Orice sfat e super apreciat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 11:10, 31 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua.
Puteti sa trimiteti documentul prin e-mail sau sa il depuneti la termen.
Important de mentionat este faptul ca probele de care partile inteleg sa se foloseasca trebuie sa fie solicitate prin cererea de chemare in judecata, respectiv prin intampinare.
Nu este exclus ca partea adversa sa se opuna si implicit sa invoce decaderea dvs. din dreptul de a depune probe dupa termenul legal prevazut de Codul de Procedura Civila.
Incercati sa lamuriti instanta ca respectivul document este util si concludent in solutionarea cauzei. In virtutea rolului activ al instantei de judecata sa procedeze la administrarea tuturor probelor propuse in scopul aflarii adevarului.
Mai mult decat atat, daca situatia la termenul de judecata va sta in maniera mentionata mai sus, invocati prevederile art. 254 alin. 2 pct. 4 din Codul de Procedura Civila, respectiv administrarea probei solicitate de dvs. nu conduce la amanarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai pot depune noi dovezi la dosarul cauzei dupa primul termen? Mir25 Mir25 Se mai pot depune noi dovezi sau inscrisuri la dosaul cauzei dupa primul termen? Aceste dovezi sau inscrisuri care sunt facute de parati au aparut dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate completa un dosar ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Am de depus niste acte la un dosar al unui prieten pe care il reprezint in instanta, el fiind plecat definitiv din Romania. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)