avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Repunere in drepturi de proprietar a unui autovehicol ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Repunere in drepturi de proprietar a unui autovehicol vandut si neinmatriculat de cumparator .

In 2012 am vandut unui cetatean roman un autovehicol proprietate personala in cartea de identitate ,dar inmatriculat in bulgaria.

Actele au fost Contract vanzare cumparare standard tipizat si semnat + Procura notariala de imputernicire cu drepturi depline cumparatorului pentru circulatie+ proceduri acte si drept de reinstrainare .

La vremea respectiva intrase in legislatia notariala interzicerea emiterii de procuri pe masini inmatriculate in alta tara ,totodata legislatia din ace vreme specifica ca valabilitatea contractului vanz-cump este 30 zile pentru inmatriculare .

Deasemenea autovehicolul are datorii la fiscul bulgar pentru neplata, eu fiind in imposibilitatea radierii de la fisc deoarece nu am vandut masina in Bulgaria.

Masina vanduta este abandonata undeva pe strazile Bucurestiului de 2 ani .

Oricand ma pot trezi cu amenzi pentru ridicare ,parcare,etc ,si nici sa o radiez din BG nu pot.

Cum pot proceda sa o recuperez si sa ma repun in drepturi ? Daca mi-o ridic personal si mi-o transport sa o parchez in vecinatatea casei meie pot fi incadrat la FURT CALIFICAT ?

Pot face " o declaratie notariala pe proprie raspundere " sau in fata unui aVOCAT ca imi recuperez masina ce este inca pe numele meu pana ce proprietarul isi revendica drepturile si achita datoriile la fiscul bulgar? si depunerea declaratiei la politia rutiera romana ,Pot evita incadrarea penala prin aceasta metoda ?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto alpyne alpyne m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Acte masina inmatriculata in bulgaria lili.ana lili.ana Buna seara, am o intrebare daca ma puteti ajuta. Am cumparat o masina din Bulgaria, am facut contract de vanzare cumparare la notar, apoi mi s-au predat ... (vezi toată discuția)
Radiere auto si recuperare datorie grabuzzz grabuzzz Buna ziua, Acum cateva luni am vandut o masina unui cetatean. Am fost cu el sa facem un contract de vanzare cumparare in care am specificat ca valoarea ... (vezi toată discuția)