avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cartea de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cartea de identitate

Buna ziua,

Ma scuzati ca va deranjez dar poate puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema care o intampin.
Sunt cetatean roman care traiesc in ultimii 10 ani in Africa de Sud, sunt casatorit de 10 ani aicea cu un cetatean din Africa de Sud si avem doi copii.
Acum incerc sa transcriu si sa legalizez actul de castorie si actele de nastere ale copiilor mei.
Am reusit sa fac toate actele legalizate aicea in Africa de Sud cu apostila de la Haga.
Singura problema ramane ca consulatul Roman imi cere cartea de identitate. Din pacate e expirata. Fratele meu a fost sa se intereseze ce acte necesita in Romania sa fac cartea de identitate. La politie i sa zis ca pe langa documentul de la mine ca ii dau dreptul sa aplice pentru carte de identitate in numele meu mai trebuie si certificatul de casatorie transcris in Romana.
Consulatul zice ca nu poate sa il transcrie fara actul de identitate.
Va rog daca puteti sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema.

Cu stima,

Mihai
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:00, 31 Ianuarie 2017
Tinand cont de faptul ca locuiti in strainatate de 10 ani va indic sa solicitati la ambasada un pasaport CRDS, de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, care v-ar scuti de alergat prin Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat casatorie si obtinere ci provizorie Victoria_W Victoria_W Buna ziua, Sunt cetatean roman, am pasaportul roman cu domiciliul in strainatate. Recent m-am casatorit cu cetatean austriac in SUA insa avem ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)