avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii restante, incetare a contractelor de munca, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii restante, incetare a contractelor de munca, insolventa

Buna ziua, am intampinat o problema a carei rezolvare nu o cunosc. Societatea la care lucrez urmeaza sa intre in insolventa. De o luna nu s-au mai putut achita salariile. Stiu ca exista o posibilitate de recuperare a salariilor restante de catre salariati de la fondul de garantarea creantelor salariale in cazul in care firma este in insolventa. Daca eu emit deciziile de incetare a contractelor de munca a salariatilor inainte de a fi emisa hotorarea judecatoreasca de deschidere a procedurii insolventei se mai pot recupera salariile restante?

Sunt salariati care doresc sa plece din firma avand in vedere ca societatea este in imposibilitate de plata a salariilor, daca le incetez cu acordul partilor ei mai pot beneficia de salariile restante de la fond.

Va rog sa ma ajutati ca nu stiu cum trebuie sa procedez.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 31 Ianuarie 2017
Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neplatite flori9 flori9 Buna seara, Va rog ajutati-ma cu un raspuns in ceea ce priveste recuperarea salariilor neplatite, dinaintea intrarii societatii in insolventa. Acum ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii din fondul de garantare Radiar Radiar Buna ziua, as vrea sa știu dacă există posibilitatea recuperării unor salarii restante din fondul de garantare, în cazul în care firma a intrat în ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie si salariu restant - societate in insolventa maria-manuela maria-manuela Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial. In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)