avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar handicap cu pfa posibil?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar handicap cu pfa posibil?

Sunt persoana cu handicap. Primesc o pensie de 400 lei de invaliditate (capacitate de munca pierduta in intregime asa scrie pe decizie). Intrebarea mea este simpla: Nu pot trai din 400 lei. Daca mi-as deschide pfa in traduceri, pierd tot dreptul la pensie? Din zvonuri am auzit ca as pierde toata pensia indiferent de venitul ca pfa. Si apreciez un venit de numai 1500-2000 lei pe an din traduceri. Deci se merita sa imi deschid pfa?

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate in cazul persoanei cu handicap grav. RamonaIT RamonaIT Buna ziua! Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti intr-o chestiune legata de pensia de invaliditate . Sora mea in varsta de 34 de ani sufera de o boala ... (vezi toată discuția)
Gradul ii de handicap enculescunicoleta enculescunicoleta Doamne, ajuta! Am mai intrebat si mai intreb: ca persoană cu gradul II de handicap (dobandit in 1998, pensionata in 1998), care, la 6 luni, in martie 1999, a ... (vezi toată discuția)
Pensia de handicap gradul 1 - posibilități de înființare sc fără suspendarea pensiei ContSters440417 ContSters440417 Daca sunt incadrat in gradul 1 de handicap fara insotitor si primesc pensie de handicap desi am doar 35 ani, pot deschide o societate comerciala, fara teama de ... (vezi toată discuția)