avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de handicap gradul 1 - posibilități de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de handicap gradul 1 - posibilități de înființare SC fără suspendarea pensiei

Daca sunt incadrat in gradul 1 de handicap fara insotitor si primesc pensie de handicap desi am doar 35 ani, pot deschide o societate comerciala, fara teama de a mi se taia pensia ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:54, 17 Septembrie 2017
Dacă sunteți încadrat într-un grad de handicap, nu beneficiați de pensie, ci de indemnizație.
NU EXISTĂ PENSIE DE HANDICAP.
Probabil primiți o INDEMNIZAȚIE de handicap și o altă sumă mai mică reprezentând buget personal complementar.
`
Dacă nu sunteți și INVALID, adică nu v-ați pierdut capacitatea de muncă și astfel nu sunteți PENSIONAR pe caz de boală, aveți dreptul să va deschideți un PFA sau un SRL.
`
Indemnizația de handicap nu o veți pierde în această situație.
Dar dacă sunteți pensionat pe caz de boală în gradele 1 sau 2 de invaliditate, veți pierde pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de handicap gr 2 accentuat ioana bus ioana bus As dori sa stiu daca pot lucra cu 8 ore pe zi L-V daca am certificat de handicap.Mi se va taia indemnizatia.Multumesc (vezi toată discuția)
Angajare persoana pensionata cu grad de handicap ds_stefan ds_stefan Buna ziua. Matusa mea are grad de handicap I - este vb de un handicap locomotor (momentan se deplaseaza foarte greu, in baston, etc. ). In 2 ani de zile se ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)