avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare

Buna. O intrebare legat de legea 74-76/2002. Am fost somer îndemnizat pana in Ianuarie 2017, la Lugoj,Timis. M -am angajat ,norma intreaga,in Campeni ,ju.Alba,si ulterior mi-am schimbat domiciliul,in Abrud,langa Campeni,(ambele localitati fac parte din Planul de mobilitate nationala). Am depus ce mi-au cerut la AJOFM Lugoj,ei au spus ca au trimis apoi dosarul la Alba,pentru ca ei imi vor da prima de Instalare. Am sunat la Alba si ei spun ca nu ei ,ci cei de la Lugoj,trebuie sa se ocupe de acestea,ca ei,cei de la Alba doar vor urmari dosarul. Problema este ca ma plimbavde la unul la altul,doar de trece petioada in cate ma pot incadra. Mentionez ca cei de la Lugoj nu mi-au dat cerere si formular de angajament pentru ca imi vor da cei de la Alba...Care este procedura?. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 4 Februarie 2017
Potrivit art.45 alin.1 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002, pentru acordarea primei de mobilitate prevăzute la art. 74 sau 75 din lege, persoanele vor depune documentele necesare la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti, unde se află în evidenţă, în termen de 30 de zile de la data încadrării în muncă, în situaţia primei de încadrare, respectiv în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă, în situaţia primei de instalare.

Deci dosarul trebuia depus la AJOFM Timis.
Multumesc mult pentru raspuns si pentru argumentul legislativ
Stiti cumva unde as putea descarca formularele necesare pentru intocmirea completa a dosarului pentru prima de instalare,va rog ?
Modelele le gasiti aici in anexe:
[ link extern ]
Mult respect si multe mulțumiri. O ultima rugaminte...: -
In cererea pentru acordarea Primei de instalare apare un ultim paragraf care m-a bulversat....:Dupa ce declar ca in ultimile 36 luni nu am benefiat de o alta prima de instalare sau incadrare,conform legii 76/2002, o alta mentiune surpriză:
"Declar pe propria raspundere,ca in ultimile 36 de luni anterioare incadrarii in munca,am avut stabilit domiciliul sau resedinta in localitatea de unde mi-am schimbat domiciliu sau resedinta...."
Am citit toate articolele si aliniatele legii care se refera la acordarea Primei de instalare si condițiile ei..si nu am gasit nici o mentiune cu referire la aceste 36 luni minim obligatorii,...doar daca in aceasta perioadă ai beneficiat de o alta prima de incadrare/ instalare...
VA ROG,AJUTATI-MA ,...

Alte discuții în legătură

Caz atipic de incadrare pentru prima de mobilitate francisca_0997 francisca_0997 Persoana cu domiciliul stabil in loc. B, nu este luat in evidenta AJOFM, isi gaseste un loc de munca si devine salariat al unei S.C., in loc. S, la o distanta ... (vezi toată discuția)
Respingere solicitare prima de relocare excelenta32 excelenta32 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Mi-am gasit de munca in Brasov, la mai bine de 400 de km de localitatea in care am ... (vezi toată discuția)
Prima de relocare iancu_anca iancu_anca Buna ziua Mi-am depus la ajofm Timisoara dosarul pentru prima de relocare. Eu aveam domiciliul in Deva insa aveam viza de flotant si am lucrat in Timisoara. ... (vezi toată discuția)