avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila 2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila 2009

am o nelamurire. eu sunt in somaj insa mi-am gasit ceva de lucru dar angajatorul doreste sa se faca o conventie civila. cu ce ma afecteaza pe mine la somaj. ce anume ma obliga legea sa fac pentru a fi in regula si la somaj si cu acea convetie civila? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:44, 8 Septembrie 2009
Conventia civila prestari servicii si contractul de colaborare nu sunt supuse prevederilor Codului Muncii.nu sunt acte din care deriva raporturi de munca .
Sunt raporturi civile aflate sub incidenta dispozitiilor Codului civil.
Din sumele financiare primite in urma prestarii de servicii in baza conventiilor si contractelor de colaborare,va revine obligatia achitarii individuale a contributiei la pensie,sanatate,somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare In cazul unui contract de colaborare, intre o societate comerciala si o persona fizica, pentru activitati cu o durata mai mica de 2 ore / zi, ce contributii se ... (vezi toată discuția)
Conventie civila ancacr08 ancacr08 Mai sunt de actualitate conventiile civile avand in vedere noul Cod fiscal, Codul muncii, Codul civil ? (vezi toată discuția)