avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Modificarea functiei din CIM in consilier juridic!
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Modificarea functiei din CIM in consilier juridic!

Buna seara,
Va rog foarte mult sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect:
Ce demersuri trebuie facute pentru ca angajatorul meu sa imi poata modifica CIM, in care figurez pe o functie ce necesita studii medii, in functia de consilier juridic?
Mentionez ca din anul 2002 sunt licentiat in stiinte juridice.
Va multumesc pt sprijin !
Cel mai recent răspuns: popicu31 , utilizator 16:51, 14 Septembrie 2009
In primul rand trebuie sa fie necesara incadrarea unui consilier juridic...sa existe un astfel de post in firma. Apoi puteti sa va demonstrati statutul cu diploma de licenta si...pentru consilier juridic definitiv cu o adeverinta de la Colegiul Consilierilor Juridici...din judetul de domiciliul. Daca seful dvs este de acord contractul individual de munca va fi modificat printru-un act aditional prin care vi se schimba functia...si ideal si salariul....=D>...si bineinteles veti semna o fisa de post noua....cu noi atributii corespunzatoare functiei.
act aditional la CIM, cat despre adeverinta de la Colegiul Consilierilor Juridici...este destul de relativa...daca angajatorul nu solicita sa fiti inscris in Colegiu, atunci, personal, nu cred ca e vreo problema.
succes in noua functie
popicu31 a scris:

Buna seara,
Va rog foarte mult sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect:
Ce demersuri trebuie facute pentru ca angajatorul meu sa imi poata modifica CIM, in care figurez pe o functie ce necesita studii medii, in functia de consilier juridic?
Mentionez ca din anul 2002 sunt licentiat in stiinte juridice.
Va multumesc pt sprijin !


Se face act aditional la c.i.m. la care se ataseaza copie de pe diploma de licenta.
Buna ziua,

Ma multumesc foarte, foarte mult pt raspuns ..insa as mai avea nevoie de un mic sfat...am citit pe forum opinii diferite venite de la colegii nostri.. este oare suficient inreg acestui act aditional la care se ataseaza copie de pe diploma de licenta.? sau exista obligativitatea de a obtine acea adeverinta de la Colegiul Cons Juridici?
Multumesc din nou !
nu este necesara acea adeverinta. ITM nu are treaba cu faptul ca sunteti sau nu consilier juridic definitiv sau stagiar ci verifica indeplinirea conditiilor de studii pentru a putea exercita aceasta functie. Ulterior, in functie de vechimea dvs. ca si consilier juridic, va trebui sau nu sa indepliniti stagiatura de 2 ani, dupa care va veti da definitivatul. Eventual, judecatorul va putea verifica statutul dvs. in tabloul consilierilor juridici aflat la judecatorie in car eveti fi mentionat ca si stagiar sau definitiv, functie de care veti avea dreptul sa pledati in fata anumitor instante sau in fata tuturor. Bine ati venit printre noi =D>.

Alte discuții în legătură

Cum se ajunge consilier juridic? claudia elena claudia elena Buna ziua....Fiti draguti in anul 2007 am terminat facultatea si am dat si licenta in acelasi an....Pana in prezent nu am profesat ca nimic....Vroiam sa va ... (vezi toată discuția)
Stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in ccj? Ramona24 Ramona24 Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de master pentru a profesa ca notar,procuror sau mediator? mona_nice_angel mona_nice_angel Buna ziua,va adresez aceasta intrebare dupa lungi cautari si sfaturi,anul asta termin facultatea de drept si vreau sa ma indrept spre profesia de notar(stiu ca ... (vezi toată discuția)