avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare Veolia Energie Iasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare Veolia Energie Iasi

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti daca exista o solutie legala de debransare in sezonul de incalzire la situatia de mai jos.
Locuiesc intr-un bloc de P+9 la et9. Racordati la sistemul centralizat mai suntem 4 in toata scara. La et9 unde locuiesc eu este singurul apartament cu o camera in rest fiind cu 2. Ultimele 2 luni facturile la incalzire (ap cu o camera) au fost de 591RON - Noiembrie respectiv 641RON - Decembrie iar la vecinii racordati la acelasi sistem nu au avut facturi mai mari de 200 RON.
Reprezentatii firmei care se ocupa de citit repartitoarele dau din umeri si spun ca ei nu au ce sa faca deoarece citirile au fost facute corect si din punctul lor de vedere toate calculele sunt corecte (apartamentul meu cu o camera a consumat 66.66% din caldura totala intrata in bloc.
Am trimis pe 29 decembrie o adresa catre Veolia Energie sa lamurim aceasta situatie inclusiv problema aerului in instalatie si a lipsei caldurii la etajul 9. Insa fara nici un rasupuns nici in ziua de azi.

Am inchis ochii am zis ca platesc acei 591Ron de pe luna Noiembrie ca poate e o intamplare si nu o obisnuinta. Insa astazi cand s-a afisat graficul pe luna decembrie nu mai pot rezista asa.

Factura pe toata scara de 1200 ron din care am doar eu 50%.

Sper ca m-am facut inteles in cele mentionate mai sus dar sincer e o situatie foarte dificila mai ales ca in momentul de fata sa imi acopar necesarul de caldura in casa folosesc si un convector electric care si el consuma la randul lui. 600 ROn caldura + 2-300 ron curent pt convector, ajung la 1000 lei incalzire la un apartament cu o camera.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:58, 1 Februarie 2017

Solutia este sa va deconectati si dvs impreuna cu ceilalti care ati mai ramas,, inchideti bransamentul de jos, folositi nu unul ci doua radiatoare (in acest sezon), apoi ganditi-va cum sa va instalati o CT si o sa va coste de 10 ori mai putin.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere centrala termica elena_1234 elena_1234 Buna seara, Am centrala termica la un apartament de 3 camere. Pe luna noiembrie am fost pusa sa platesc 70 lei incalzire. Incalzirea la mine vine doar de la ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea energiei termice 2010-2011 ? BEN46 BEN46 Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele : 1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere 2. baie , 2 coloane de ... (vezi toată discuția)