S-a facut o imputernicire de catre copii catre unul din parinti pentru vanzarea unui teren. Imputernicirea s-a facut in afara tarii.
La o citire mai atenta a acesteia am observat ca din numele copiilor dar si a celui imputernicit, lipsesc caracterele romanesti (mai exact "sh" a fost inlocuit cu "s"). Datele din buletin si celelalte sunt corecte.
In aceasta situatie, imputernicirea poate fi folosita deplin?
Oricum, banuiesc ca pe langa numele ortografiat gresit mandatarul este identificat si prin alte elemente (CNP, act de identitate) asa ca nu vad unde ar fi problema.
Eu daca as fi notar nu v-as face vanzarea. B-)
Dar cum nu sunt eu notar va pot spune ca raspunderea in cazul in care numele este ortografiat gresit cade in sarcina notarului. Daca el considera ca celelalte elemente de identificare (CNP , adresa , etc) sunt suficiente atunci este optiunea lui daca autentifica tranzactia sau nu!Insa va spun ca s-a purtat o discutie de acest gen in Camera Notarilor Publici Bucuresti si s-a decis ca procurile cu greseli de ortografie la nume sa nu fie acceptate! De aceea va spun ca raspunderea incumba notarului care face tranzactia!:D
SUCCES!