avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

pfa

buna ziua
As vrea sa stiu cat este impozitul pt pfa
Cel mai recent răspuns: adiavram , utilizator 19:21, 18 Octombrie 2009
Baza de impozitare este diferenta pozitiva intre incasarile si platile efectuate. In acest scop trebuie sa conduceti o evidenta contabila in partida simpla, folosind un Registru Jurnal de Incasari si Plati in acest scop (se poate cumpara de la papetarie sau de la tipografie)

Impozitul pe profit este de 16% din baza de impozitare, iar contributia la aisgurarile sociale de sanatate este de 5.5% tot din baza de impozitare. In cazul in care nu aveti si un loc de munca, va propun sa va platiti si contributia la pensii (10.5% din baza de impozitare) si la somaj (0.5% din baza de impozitare).
cineva2009 a scris:

buna ziua
As vrea sa stiu cat este impozitul pt pfa


16%.
1. daca are evidenta contabila in partida simpla este 16%.
2. daca a optat pe baza normelor de venit, avem un Nomenclator -norme de venit si aprobat prin Ordinul Minstrului Finantelor Publice nr. 1847/22.12.2003
- NOMENCLATORUL activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, pentru contribuabilii care îşi desfăşoară activitatea individual, impozitul este o suma fixa.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
mi-ati putea recomanda, va rog, o resursa legislativa de unde sa reiasa ce suma trebuie platita la pensii si daca plata pentru somaj e obligatorie? la casa de pensii au spus ca nu trebuie neaparat platit ceva....
este vorba de o intreprindere individuala si nu s-a optat pentru norma de venit. cumva stiti si daca e obligatorie optiunea pentru pilonul II de pensii (varsta pana in 35 de ani, fara carte de munca).

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa webdesign informatii ionutz_andrei ionutz_andrei Buna. As dori sa infiintez un pfa pe webdesign si ma intereseaza cateva informatii. Precizez ca am diploma necesara care sa ateste ca pot oferi acest ... (vezi toată discuția)
Se schimba modul de calcul al impozitului? irina_toader irina_toader Buna ziua, Am o intrebare legata de modificarile din 2012. Eu, in momentul de fata lucrez cu carte de munca, full time si am si un pfa cu codul caen 639 - ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii pt o intreprindere familiala mitazizu mitazizu pentru deschiderea unui magazin care sa functioneze cu mai multe coduri caen,pot sa infinteez o intreprindere familiala?.m-ar interesa pt ce fel de impozit sa ... (vezi toată discuția)