avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot lucra cu 2 norme intregi la stat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot lucra cu 2 norme intregi la stat?

Buna ziua! Pot lucra cu doua norme intregi? Una reprezinta functia de baza, iar la a doua efectuez 2 ture de noapte din cele 5 efectuate. Ambele sunt la stat. Intreb fiindca nu as vrea sa ma trezesc peste ceva timp ca trebuie sa platesc impozite sau sa am alte probleme cu legea. La ambele platesc sanatate, asigurari sociale si tot ce mai trebuie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 1 Februarie 2017
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

2. In sectorul bugetar , avem Legea 284/2010 care prevede :
art.24
(1) În cazuri excepţionale,
posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condiţiile prevăzute la alin. (2).

(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai în condiţiile în care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. În astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii andreea_das andreea_das Un angajat la o institutie publica, intr-o functie de conducere (personal contractual) poate incheia un alt contract de munca cu o institutie de invatamant si ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ANAMARIA11 ANAMARIA11 ce lege reglementeaza cum se ocupa un post vacant prin cumul de functii, ce salariu se ia in calcul, beneficiaza de concediu de odihna pentru acest post, (vezi toată discuția)
Cumul functii bondocita bondocita Sunt educatoare titulara, gradul I, 24 ani vechime, dubla specializare. Pot ocupa si o catedra in invatamantul primar in aceeasi unitate scolara rin cumul de ... (vezi toată discuția)