avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU CRESTERE COPIL -
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU CRESTERE COPIL -

Buna ziua. Am urmatoarea situatie . Mama a efectuat concediu crestere copil in perioada 26.05.2015-07.04.2017( este data cand copilul implineste 2 ani)/ Mama revine la serviciu astazi , la data de 01.02.2017, pentru a obtine stimulentul de insertie.Tatal este obligat sa efectueze ultima luna pentru crestere copil, respectiv 07.03.2017-07.04.2017, sau poate ramane in activitate.Si in acea luna sa se suspende stimulentul mamei .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 1 Februarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Tatal copilului nu este obligat sa solicite asa ceva .Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

2. Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.4^1
......
(9) În situaţia în care persoana îndreptăţită prevăzută la alin. (1) nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puţin o lună, aceasta are obligaţia de a anunţa în scris agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, denumită în continuare agenţie teritorială, potrivit alin. (7), dacă nu se înregistrează situaţia prevăzută la alin. (6). În situaţia în care persoana îndreptăţită nu anunţă, concediul şi indemnizaţia sau, după caz, acordarea stimulentului de inserţie se reduc, din oficiu, cu o lună.

3. Persoanele care se întorc la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani și care, în acest interval de timp, efectuează și ”luna celuilalt părinte”, pe perioada cât se efectuează ”luna celuilalt părinte” nu vor primi stimulent de inserție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani delia2007 delia2007 Buna ziua. Am o mamica care are contractul individual de munca pentru concediu crestere copil suspendat in perioada 26.05.2015- 07.04.2017. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Sofia Maria Sofia Maria Buna ziua! Băiețelul meu împlinește 2 ani pe 15.10.2017, tatăl nu lucrează in țara de mai bine de 2 ani. 1). Trebuie tatăl sa stea o luna acasă in ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vechiu nicoleta vechiu nicoleta buna ziua! va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. ... (vezi toată discuția)