Buna ziua,
A dori si eu sa stiu daca seful meu are dreptul sa ma oblige sa muncesc 4 ore de dimineata si 4 ore dupaamiaza, cu 2 ore si jumatate pauza intre aceste intervale (adica sa ma un program de genul 09-13/15.30-19.30), raspunsul lui la "revolta" noastra, a angajatilor, fiind ca nu incalca nicio lege, deoarece daca sunt adunate toate orele pe care le stam, efectiv, la serviciu ele nu depasesc acea norma de 40 de ore/saptamana??
Va multumesc enorm de mult.
Potrivit art.110 alin.2 C.mun., în funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
Orarul de muncă nu poate fi modificat unilateral de angajator dacă în contractul individual de muncă sunt cuprinse dispoziţii exprese privitoare la orarul de muncă.
Va multumesc tare mult pentru raspunsurile date, in urma carora ma simt indreptatita sa cred ca intuitia mea de la inceput era corecta.
Adica, in conditiile in care in toate actele pe care le-am adunat de cand lucrez la "prestigioasa" multinationala (fisa postului, regulament de ordine interioara) este specificat clar ca toti angajatii acestei firme au un program de 8 ore pe zi, cu 1 ora pauza de masa, dandu-se si exemple clare de posibile ture: 9-18, 8.30-17.30 etc., atunci ceea ce face seful meu direct contravine specificatiilor din aceste documente pe care, atat eu, cat si un reprezentant al departamentului R.U., le-am semnat.
Altfel spus, eu am semnat pentru ceva de genul: eu cand plec de acasa dimineata stiu ca voi face drumul de intarcere abia peste 9 ore (aceasta este perioada in care eu lipsesc zilnic de acasa din cauza serviciului), iar seful imi cere ceva de genul: vei lipsi in fiecare zi de acasa, din cauza serviciului, 10 si 1/2 ore!!!
Multumesc mult si...o zi minunata!!!
Program de lucru
zizizi
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu programul de lucru. Suntem un club de engleza, avem program flexibil, orarul se schimba conform numarului si ... (vezi toată discuția)