avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita conform legislatiei in vigoare
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita conform legislatiei in vigoare

Buna ziua . Acum vreo cativa ani sotiei i s-a pus poprire pe salar in urma neputintei noastre de a mai plati rata (somaj,probleme financiare in familie...............). Doresc sa intreb daca aceasta executare silita mai respecta legislatia, avand in vedere ca executarea a fost initiata si pusa in aplicare NU de catre banca care a acordat acel credit ci de o firma recuperatoare.
Multumesc anticipat pentru raspuns.....................
Cel mai recent răspuns: papiu , utilizator 17:28, 2 Februarie 2017
De obicei,banca cesioneaza creantele la o firma de recuperari creante,dar, executarea silita propriu zisa trebuie facuta numai prin intermediul unui executor judecatoresc.
Aceasta executare este facuta de catre un executor judecatoresc care a obtinut o hotarare judecatoreasca in numele firmei recuperatoare si nu a bancii care a acordat creditul. Intrebarea mea este daca executarea respecta legislatia,aceasta executare fiind incuvintata la cererea firmei recuperatoare si nu a bancii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Prescriere Karakarla Karakarla La data de 11.05.2012 am facut un credit de nevoi personale la o banca pe 5 ani. In urma unor probleme financiare in luna 12. 2012 am facut o reesalonare pt o ... (vezi toată discuția)